EUR: 329,95 Ft
CHF: 301,67 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Ózd

Szüreti felvonulás borkóstolással

Az idei must még forr, de a beosztó termelők, na és Kovács Szilárd polgármester, Varga Szabolcs alpolgármesterrel karöltve, a korábbi évjáratú borokból meg tudták kínálni Hangony szüreti felvonulásának résztvevőit.

A menetben a lovak és traktorok képviselték a lóerőket, a szekereken és pótkocsikon pedig népi öltözetben utazták végig a falut a helybéliek. Az egykori Gömör-Kishont vármegye területén nagy múltja van a szőlőtermesztésnek, hiszen Mátyás király a Hangonyhoz közeli Sajógömör hegyoldalán kapáltatta meg a térségi urakat. A hazánkban 1896-ig tartó filoxéravész a tradicionális fajtákat kipusztította, az újakat pedig nem fogadta be a talaj és az ottani éghajlat. Ami viszont terem, az lehet, hogy savanyú, lehet, hogy apró szemű, de büszkék rá, hogy az övék.


Fotó: Lokál
A szőlő és bor ünnepét tartották Hangonyon

Fotó: Lokál
Dübörögtek a lóerők, folyt az óbor a felvonuláson

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.