2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Ózd

Szüreti felvonulás borkóstolással

Az idei must még forr, de a beosztó termelők, na és Kovács Szilárd polgármester, Varga Szabolcs alpolgármesterrel karöltve, a korábbi évjáratú borokból meg tudták kínálni Hangony szüreti felvonulásának résztvevőit.

A menetben a lovak és traktorok képviselték a lóerőket, a szekereken és pótkocsikon pedig népi öltözetben utazták végig a falut a helybéliek. Az egykori Gömör-Kishont vármegye területén nagy múltja van a szőlőtermesztésnek, hiszen Mátyás király a Hangonyhoz közeli Sajógömör hegyoldalán kapáltatta meg a térségi urakat. A hazánkban 1896-ig tartó filoxéravész a tradicionális fajtákat kipusztította, az újakat pedig nem fogadta be a talaj és az ottani éghajlat. Ami viszont terem, az lehet, hogy savanyú, lehet, hogy apró szemű, de büszkék rá, hogy az övék.


Fotó: Lokál
A szőlő és bor ünnepét tartották Hangonyon

Fotó: Lokál
Dübörögtek a lóerők, folyt az óbor a felvonuláson

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.