EUR: 335,46 Ft
CHF: 312,28 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Nyíregyháza

Szvrcsek Anita visszatér

Az anyaság játszotta a főszerepet az utóbbi egy évben Szvrcsek Anita életében, akit december 14-étől a Simon Kornél által rendezett Oscar című vígjátékban láthatnak újra a Móricz Zsigmond Színház nézői.

Szvrcsek Anita (Fotó: Szánkai Nikolett)

Az égiek úgy döntöttek, hogy egy „kettes számú” csodálatos tüneménnyel is megajándékoznak engem – mesélte a művésznő. – Boldogságban telt el ez az év, ugyanakkor persze a kisgyermekkel járó munkában való tobzódással is. A nagylányom, Léna a napokban volt kilencéves, már épp elhalványult az emléke, hogy milyen erőltetett menettel jár együtt egy pici baba, már ha az ember lánya zsigerileg minőségi munkát akar végezni, minden rezdülésével jó anya szeretne lenni. Ha a gyermekeimről van szó, maximálisan szolgalélek vagyok, úgyhogy az eltelt hónapokban csak nekik éltem. Nyolc hónapos volt Ajna, amikor először vállaltam énekes fellépést, konferálást otthonunk, a szlovákiai Révkomárom közelében. Az Ajna név finn eredetű, képzeletet jelent, mi pedig minden képzeletet felülmúlóan rajongunk érte. Harmonikus, mosolygós gyermek, aki átalussza az éjszakákat! Hamarosan 14 hónapos, most történt először az életében, hogy távol töltöttük egymástól az éjszakát. A pici, mélységes hálám neki, csodálatosan boldogult odahaza az édesapjával és a nagyival, én azonban annál nehezebben működtem nélküle: aggodalmak között virrasztottam Nyíregyházán. Minden anyukának ilyen gyermeket kívánok!


Mint a bájos színésznő elmondta, nem tud pátosz nélkül beszélni nyíregyházi kollégáiról. Nagy szeretettel fogadták érkezésekor, három éve, csakúgy, mint most, visszatérésekor. Főiskolás kora óta nem volt ennyire csodás közegben, véleménye szerint kivételes volumenű emberek társulata ez. Ezért képtelen lemondani az itteni szereplésről, még ha a háromszáz kilométerre lévő Révkomáromban van is az otthona. Ebben az évadban egy előadásban vállalt szerepet Nyíregyházán, az Oscarban, tavasszal pedig egy pozsonyi színházi produkcióban szerepel majd: egy Marguerite Duras-drámában, valamint egy tévésorozatot forgatnak. Anita bevallása szerint szívesebben szerepel komolyabb hangvételű darabokban, pályafutása során ritkábban volt szükség komikai vénájára, ezért nagy kihívás számára az Oscar című darabban való játék. Puskás Tivadar partnereként a szappangyáros feleségét alakítja. A temperamentumos asszony gyakran az őrületbe kergeti férjét… Mivel? Szerencsére nem kell karácsonyig várni, hogy megtudjuk.

Szvrcsek Anita (balra) újra visszatér a nyíregyi színre. Képünkön a Móricz Zsigmond Színházban korábban játszott darabban, a Taurin Traumában látható Horváth Margittal
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.