2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Dunaújváros

Tamási Áron a Bartókban

Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényét viszi színpadra a Bartók Kamaraszínház társulata. Az előadás ősbemutató lesz, hiszen korábban nem alkalmazták még színpadra a művet.

Bő egy hónappal ezelőtt kezdődtek meg a Bartók Kamaraszínház következő ősbemutatójának olvasópróbái. Tavaly a Lúzer Rádió, Budapest volt az első ilyen premier az intézményben, a folytatásban pedig Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényét viszik színre a dunaújvárosi teátrum művészei. A rendezést Őze Áron igazgató vállalta magára, aki a szövegkönyv megírásában is részt vett.


Őze Áron rendezi a darabot
(fotó: Ónodi Zoltán)

Mint elmondta, a cselekményt kissé lerövidítették, ám a párbeszédek szinte teljes egészükben szerepelnek a színpadi változatban. A regény igen különleges történetet mesél el, amelyben egy szellem büntetésként a földi világban kalandozik, hogy segítse az embereket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.