2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb II.kerület

Tanösvényre fel!

Az őszi szünetben sokan kilátogattak a Jane Goodallról elnevezett tanösvényre a hármashatár-hegyi repülőtérre, amelyet a világhírű etológus és természetvédő maga avatott fel tavasszal.

A tanösvény a helyben található rendkívül ritka élővilágot, köztük az egyedülálló haragossikló-populációt is bemutatja. Érdemes kihasználni a novemberi napsütéses időjárást és túrát tenni a Hármashatár-hegyre Jane Godall nyomában…

Jane Goodall személyesen avatta fel a róla elnevezett tanösvényt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Túrára, fel! (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.