EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Budapest V.kerület

Tárolót a társasházakba!

Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

Elkötelezett a környezetbarát közlekedés fejlesztése mellett Belváros-Lipótváros önkormányzata. Az elmúlt években számos olyan megoldás mellett tette le a voksát a kerületvezetés, amely hozzájárul ahhoz, hogy a főváros szívében csökkenjen az autós közlekedés okozta terhelés. E szándékot szolgálja az is, hogy az önkormányzat támogatja a kerékpáros közlekedés fejlesztését. Most azzal, hogy pályázatot ír ki a kerületi társasházak részére, amelyek így vissza nem térítendő pénztámogatáshoz juthatnak hozzá. Ebből minimum 70 cm magas, fedett szerkezetű kerékpártámaszokat alakíttathatnak ki a társasház osztatlan közös tulajdonú területén.

A pályázat beadási határideje november 20. kedd 16 óra. A pályázati kiírás beszerezhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető a www.belvaros-lipotvaros.hu oldalról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.