EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Budapest V.kerület

Tárolót a társasházakba!

Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

Elkötelezett a környezetbarát közlekedés fejlesztése mellett Belváros-Lipótváros önkormányzata. Az elmúlt években számos olyan megoldás mellett tette le a voksát a kerületvezetés, amely hozzájárul ahhoz, hogy a főváros szívében csökkenjen az autós közlekedés okozta terhelés. E szándékot szolgálja az is, hogy az önkormányzat támogatja a kerékpáros közlekedés fejlesztését. Most azzal, hogy pályázatot ír ki a kerületi társasházak részére, amelyek így vissza nem térítendő pénztámogatáshoz juthatnak hozzá. Ebből minimum 70 cm magas, fedett szerkezetű kerékpártámaszokat alakíttathatnak ki a társasház osztatlan közös tulajdonú területén.

A pályázat beadási határideje november 20. kedd 16 óra. A pályázati kiírás beszerezhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető a www.belvaros-lipotvaros.hu oldalról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.