EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Budapest V.kerület

Tárolót a társasházakba!

Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

Elkötelezett a környezetbarát közlekedés fejlesztése mellett Belváros-Lipótváros önkormányzata. Az elmúlt években számos olyan megoldás mellett tette le a voksát a kerületvezetés, amely hozzájárul ahhoz, hogy a főváros szívében csökkenjen az autós közlekedés okozta terhelés. E szándékot szolgálja az is, hogy az önkormányzat támogatja a kerékpáros közlekedés fejlesztését. Most azzal, hogy pályázatot ír ki a kerületi társasházak részére, amelyek így vissza nem térítendő pénztámogatáshoz juthatnak hozzá. Ebből minimum 70 cm magas, fedett szerkezetű kerékpártámaszokat alakíttathatnak ki a társasház osztatlan közös tulajdonú területén.

A pályázat beadási határideje november 20. kedd 16 óra. A pályázati kiírás beszerezhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető a www.belvaros-lipotvaros.hu oldalról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.