EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Tarthatatlan a helyzet az illegális bevándorlók miatt a boszniai Bihácson

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tarthatatlanná vált a helyzet a boszniai Bihácson a bevándorlók bűncselekményei miatt.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta, a helyi rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerin 60 komolyabb bűncselekmény miatt indult nyomozás a községben.


Hozzátette: a településre érkező több ezer illegális bevándorló menedékjogot szeretne kapni, de nem Boszniában, hanem egy gazdagabb országban, ezt azonban ENSZ – első biztonságos ország elvén alapuló – menekültügyi konvenciója kizárja.

Hangsúlyozta: az illegális bevándorlók Boszniából, Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszországba vagy Ausztriába szeretnének eljutni.

A bosnyák-horvát határ térségében megakadt a 70 ezer, regisztrált illegális bevándorló átáramlása, és ez komoly konfliktusokat szül – értékelte Bakondi György.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egri csillagok az Arénában

  Egri csillagok az Arénában

  A magyar történelem sikersztoriját, az egri vár 1552-es, török túlerővel szembeni győzelmét dolgozza föl Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye.

 • Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Most már jogosan merül fel a kérdés, hogy áll-e bármiféle tudatosság a szocialisták helyesírási zavarai mögött, –  vagy csak szimplán ennyire hülyék – ugyanis a lingvisztika királynőjének, Kunhalmi Ágnesnek ismét sikerült egy kínos hibát vétenie húsvéti posztjában.

 • Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Sehogy sem jutnak dűlőre az ellenzéki pártok főpolgármester jelöltjei. Parkolási botránya miatt támadja Karácsony Gergelyt, a baloldal emberét Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik jelöltje, míg Sermer Ádám, a Liberálisoktól biztosan önállóan indul, amiért kihagyták az egyeztetésből.