2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Debrecen

Tehetségfórum az egyetemen

Debreceni Egyetem adott otthont november 13-án a TALENTn Tehetségfórumnak, amelyen többek közt az „50 tehetséges magyar fiatal” cím nyertesei is előadást tartottak elképzeléseikről, sikereikről és eddig elért tudományos eredményeikről.

A program díjazottjainak előadásában egyéni tehetségutak, személyes drámák és sok esetben a világsiker kapujába ért fiatalok történetét ismerhettük meg. Volt közöttük tervezőmérnök, matematikus, kézműves termékeket tervező dizájner, online-marketingszakember, gyógyszerész, kórházban gyógyuló beteg gyermekeknek angolt tanító, mesét olvasó, egyetemi közösséget szervező tehetség és ipari formatervező, aki saját tervezésű egykerekűjével többször is világbajnok lett.


A Debreceni Egyetemet négy hallgató képviselte, ketten – Gyermán Anna és Varga Gábor – a pályázat nyertesei. Rajtuk kívül Katona Tamás és Tóth Gábor is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, valamennyien a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának (DETEP) felfedezettjei. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) támogatásával megvalósuló TALENTn Tehetségfórum kiemelkedő fiatal tehetségek bemutatkozására teremt alkalmat novemberben több egyetemi városban: Debrecenben, Dunaújvárosban és Kecskeméten kapnak a hallgatók lehetőséget arra, hogy tevékenységükről, fejlődésükről tartsanak előadásokat, minél több fiatalt megszólítva az országban. A mentorprogram a Silver Kiadó Kft. jóvoltából valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.