EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Debrecen

Tehetségfórum az egyetemen

Debreceni Egyetem adott otthont november 13-án a TALENTn Tehetségfórumnak, amelyen többek közt az „50 tehetséges magyar fiatal” cím nyertesei is előadást tartottak elképzeléseikről, sikereikről és eddig elért tudományos eredményeikről.

A program díjazottjainak előadásában egyéni tehetségutak, személyes drámák és sok esetben a világsiker kapujába ért fiatalok történetét ismerhettük meg. Volt közöttük tervezőmérnök, matematikus, kézműves termékeket tervező dizájner, online-marketingszakember, gyógyszerész, kórházban gyógyuló beteg gyermekeknek angolt tanító, mesét olvasó, egyetemi közösséget szervező tehetség és ipari formatervező, aki saját tervezésű egykerekűjével többször is világbajnok lett.


A Debreceni Egyetemet négy hallgató képviselte, ketten – Gyermán Anna és Varga Gábor – a pályázat nyertesei. Rajtuk kívül Katona Tamás és Tóth Gábor is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, valamennyien a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának (DETEP) felfedezettjei. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) támogatásával megvalósuló TALENTn Tehetségfórum kiemelkedő fiatal tehetségek bemutatkozására teremt alkalmat novemberben több egyetemi városban: Debrecenben, Dunaújvárosban és Kecskeméten kapnak a hallgatók lehetőséget arra, hogy tevékenységükről, fejlődésükről tartsanak előadásokat, minél több fiatalt megszólítva az országban. A mentorprogram a Silver Kiadó Kft. jóvoltából valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.