2019. április 24., szerda
György

Egyéb XX.kerület

Télen nyit az erzsébeti fürdő

A tervek szerint már decemberben megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Budapest régi-új fürdője. A több mint tíz éve bezárt létesítmény jövő nyárra készülhet el teljes körűen, a fedett gyógyrészleget viszont még idén ki lehet próbálni.

Gőzerővel zajlik az építkezés a pestszenterzsébeti Duna-parton. A Vízisport utcában újraéled a már-már elfeledett jódos-sós gyógyvízű fürdő. Az eredetileg jövő tavaszra tervezett teljes körű átadás előtt már idén ki lehet próbálni a fedett részleget, benne a régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencét.


– A medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet – mondta ottjártunkkor Vékes Orsolya fürdővezető. – Több gyógyászati kezelés is elérhető lesz a létesítményben, azaz az orvos által kiírt súlyfürdőt, tangentor masszázst, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelést itt is igénybe lehet venni majd, függetlenül a lakcímtől.

A munkálatokat a Duna közelsége, a feltárt mészkőréteg és a talajból feltörő kénes víz is nehezítette, de most mégis úgy néz ki, hogy decemberben már megnyit a fürdő a fenti szolgáltatásokkal. A klasszikus, régi épülethez épített kétszintes rész emeletén kialakítandó szépségsarokban többféle szolgáltatásokból lehet majd válogatni, mint a különféle masszázsok vagy éppen a pedikűr.


– A kinti rész a stranddal április, május környékén lesz kész, az úszómedencét már kiöntötték, ott a burkolási munkák következnek. Az élménymedence aljzatbetonján dolgoznak, épülnek az öltözők, a legvégére marad a legkisebb, a gyerekmedence elkészítése. Természetesen fákat is telepítünk majd, hogy idővel árnyékot adjanak, addig is napvitorlák oldják majd meg ezt a feladatot. A későbbiekben sportpályákat és játszótereket is kialakítunk – részletezte a fürdővezető, milyen további feladatok várnak még a kivitelezőkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.