EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XX.kerület

Télen nyit az erzsébeti fürdő

A tervek szerint már decemberben megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Budapest régi-új fürdője. A több mint tíz éve bezárt létesítmény jövő nyárra készülhet el teljes körűen, a fedett gyógyrészleget viszont még idén ki lehet próbálni.

Gőzerővel zajlik az építkezés a pestszenterzsébeti Duna-parton. A Vízisport utcában újraéled a már-már elfeledett jódos-sós gyógyvízű fürdő. Az eredetileg jövő tavaszra tervezett teljes körű átadás előtt már idén ki lehet próbálni a fedett részleget, benne a régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencét.


– A medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet – mondta ottjártunkkor Vékes Orsolya fürdővezető. – Több gyógyászati kezelés is elérhető lesz a létesítményben, azaz az orvos által kiírt súlyfürdőt, tangentor masszázst, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelést itt is igénybe lehet venni majd, függetlenül a lakcímtől.

A munkálatokat a Duna közelsége, a feltárt mészkőréteg és a talajból feltörő kénes víz is nehezítette, de most mégis úgy néz ki, hogy decemberben már megnyit a fürdő a fenti szolgáltatásokkal. A klasszikus, régi épülethez épített kétszintes rész emeletén kialakítandó szépségsarokban többféle szolgáltatásokból lehet majd válogatni, mint a különféle masszázsok vagy éppen a pedikűr.


– A kinti rész a stranddal április, május környékén lesz kész, az úszómedencét már kiöntötték, ott a burkolási munkák következnek. Az élménymedence aljzatbetonján dolgoznak, épülnek az öltözők, a legvégére marad a legkisebb, a gyerekmedence elkészítése. Természetesen fákat is telepítünk majd, hogy idővel árnyékot adjanak, addig is napvitorlák oldják majd meg ezt a feladatot. A későbbiekben sportpályákat és játszótereket is kialakítunk – részletezte a fürdővezető, milyen további feladatok várnak még a kivitelezőkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.