EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XX.kerület

Télen nyit az erzsébeti fürdő

A tervek szerint már decemberben megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Budapest régi-új fürdője. A több mint tíz éve bezárt létesítmény jövő nyárra készülhet el teljes körűen, a fedett gyógyrészleget viszont még idén ki lehet próbálni.

Gőzerővel zajlik az építkezés a pestszenterzsébeti Duna-parton. A Vízisport utcában újraéled a már-már elfeledett jódos-sós gyógyvízű fürdő. Az eredetileg jövő tavaszra tervezett teljes körű átadás előtt már idén ki lehet próbálni a fedett részleget, benne a régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencét.


– A medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet – mondta ottjártunkkor Vékes Orsolya fürdővezető. – Több gyógyászati kezelés is elérhető lesz a létesítményben, azaz az orvos által kiírt súlyfürdőt, tangentor masszázst, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelést itt is igénybe lehet venni majd, függetlenül a lakcímtől.

A munkálatokat a Duna közelsége, a feltárt mészkőréteg és a talajból feltörő kénes víz is nehezítette, de most mégis úgy néz ki, hogy decemberben már megnyit a fürdő a fenti szolgáltatásokkal. A klasszikus, régi épülethez épített kétszintes rész emeletén kialakítandó szépségsarokban többféle szolgáltatásokból lehet majd válogatni, mint a különféle masszázsok vagy éppen a pedikűr.


– A kinti rész a stranddal április, május környékén lesz kész, az úszómedencét már kiöntötték, ott a burkolási munkák következnek. Az élménymedence aljzatbetonján dolgoznak, épülnek az öltözők, a legvégére marad a legkisebb, a gyerekmedence elkészítése. Természetesen fákat is telepítünk majd, hogy idővel árnyékot adjanak, addig is napvitorlák oldják majd meg ezt a feladatot. A későbbiekben sportpályákat és játszótereket is kialakítunk – részletezte a fürdővezető, milyen további feladatok várnak még a kivitelezőkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.