EUR: 334,78 Ft
CHF: 311,53 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Téli tárlat: adventre hangoltak a fehérvári művészek

A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága szervezésében megnyílt a hagyományos, nyolcadik alkalommal megrendezett Téli tárlat a Pelikán Galériában – 23 képző- és fotóművész összesen 49 munkájából.

A város első embere a kiállítás megnyitójának nyilvánossága előtt azt is bejelentette, hogy Szűts Angéla képzőművész az önkormányzat munkáját tanácsadóként fogja segíteni a jövőben, közreműködik a felmerülő problémák és a megoldási javaslatok, kérdések megfogalmazásában, illetve közvetítő szerepet vállal a város vezetése és a művészi alkotóközösség között. Székesfehérvár vezetésének a kapcsolódó döntésekhez és a pályázatokhoz szakmai véleményre van szüksége, és várják az újabb kezdeményezéseket is. Cser-Palkovics András beszélt az Akóts-malom épületének művészeti célú megmentéséről, ami egyben egy újabb kulturális közösségi tér létrehozását is jelentheti, és alkotótérként, a városban működő művésztelepként működhet a jövőben.


Az advent első három hétvégéjén vásárra hívják a látogatókat: a festmények, grafikák, textilművek, kerámiák és fotók megvásárolhatók, a helyszínen a művész házigazdák – Korompai Péter, Kiss László, Pálné Hencz Teréz, Tóth Adrien és Revák Katalin – bemutatják katalógusaikat, és a kiállított munkákon kívül is kínálnak alkotásokat. December 15-én, szombaton 15 órától hagyományos Zsákbacserépre hívják a kerámiakedvelő közönségből azokat, akik szívesen visznek haza valamilyen apró ajándékot egy vidám árverésről, amelynek a házigazdája Korompai Péter lesz.

A tárlat december 21-ig keddtől péntekig 10–18 óra között tekinthető meg.

 

Szentes Ottokár, az egyik kiállító Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.