2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Tatabánya

Telt házas segítség az erdélyi árváknak

Már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Jászai Mari Színházban a Böjte Csaba árváinak segítséget nyújtó Déva Gálát. A jótékonysági program fellépői közül ezúttal sem hiányozhatott a hosszú évek óta visszatérő Vásáry Tamás és Kinizsi Ottó, de a népszerű énekesnőt, Falusi Mariannt is láthattuk.

A helyi művészek közül színpadra lépett Demeniv Mihály és Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara. A jegyek idén is napok alatt elkeltek, így szokás szerint telt ház fogadta a produkciókat a Jászai Mari Színházban.


A művészek is szívesen vesznek tészt a jótékonysági programban

– Szerencsére töretlenül népszerű a program – mondta Emmer Róbert főszervező. – Bátran mondhatom, nemcsak a közönség, hanem a művészek részéről is igaz mindez. A visszatérő vendégek már az év elején betervezik a Déva Gála időpontját, hogy itt lehessenek velünk ezen az estén. Bár tudjuk, hogy az itt összegyűjtött összeg csak egy csepp a tengerben, mégis fontosnak tartjuk, és jó látni, hogy neves, kiváló zenészek szerint is rang lett itt fellépni.

Vásáry Tamás, A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester és a Déva Gála már elválaszthatatlan.


– Közel tizedik alkalommal vagyok itt, minden évben biztos pont számomra ez a fellépés – fogalmazott a 85 évesen is fiatalos lendülettel alkotó művész. – Lehet akármennyi koncertem az év ezen részében, arra mindig szakítok időt, hogy eljöjjek Tatabányára, hiszen Böjte Csabáéknak segíteni nemes dolog, ráadásul igazi összefogás áll mögötte.

Schmidt Csaba polgármester szerint a dévai árvákat gondozó ferences rendi szerzetes, Böjte Csaba egy igazi segítő szigetet hozott létre.

– Bízom benne, hogy sokan vannak a közönség soraiban olyanok, akik már tizenhat éve állandó nézői a Déva Gálának – hangsúlyozta a városvezető. – Ahhoz ugyanis, hogy segítséget nyújtsunk, szükség van a közönségre is, és természetesen a közösségre is, amelynek az összetartó ereje csodákra képes.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes hozta létre. A gyermekmentő szervezet célja azoknak a gyermekeknek a felkarolása, akik Erdélyben embertelen körülmények között tengődnek. Böjte Csaba és munkatársai áldozatos munkájának köszönhetően mára közel háromezer gyermek nevelkedik az intézmény valamelyik dévai otthonában, megmenekülve a mérhetetlen nyomor elől.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.