2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Miskolc

Terepfutók népesítették be a Disznókő birtokot

Hatodik alkalommal rendezték meg a Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutóversenyt, amelyre az ország minden részéből érkeztek sportemberek, mintegy háromszázan.

A házigazda Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet mezőzombori központjában a rendező Marathon Club munkatársaitól kora reggeltől folyamatosan vették át rajtszámaikat a futók, akik közül a 18 év felettiek egy-egy palack finom bort is kaptak ajándékba.


A legrövidebb egyéni távon és a váltókban is látványos csatákat láthattak az érdeklődők – fotó: Lokál

A csodálatosan szép időben lezajlott első rajthoz a Joyson-félmaraton (az MC Joyson Félmaraton Tour 4. állomása) – egyéni és váltó –, valamint a Nomád-kismaraton mezőnye sorakozott fel, hogy meghallgassa a szokásához híven ezúttal is futásra vállalkozó Mészáros László birtokigazgató köszöntő szavait, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a verseny védnöke rajtjelére nekilóduljon a választott táv teljesítésének. Egy órával később elindult a Nomád-minimaraton népes csoportja is.

A célba érkezést követően, miután mindenki megkapta a meglepetés-befutóérmét, a Zarándy Vilmos vezette Sárga Borház étterem finom gulyással vendégelte meg a résztvevőket, akik két alkalommal borkóstoláson is részt vehettek, és barangolhattak a helyszínen, a Tokaj-hegyaljai piacon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.