2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Miskolc

Terepfutók népesítették be a Disznókő birtokot

Hatodik alkalommal rendezték meg a Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutóversenyt, amelyre az ország minden részéből érkeztek sportemberek, mintegy háromszázan.

A házigazda Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet mezőzombori központjában a rendező Marathon Club munkatársaitól kora reggeltől folyamatosan vették át rajtszámaikat a futók, akik közül a 18 év felettiek egy-egy palack finom bort is kaptak ajándékba.


A legrövidebb egyéni távon és a váltókban is látványos csatákat láthattak az érdeklődők – fotó: Lokál

A csodálatosan szép időben lezajlott első rajthoz a Joyson-félmaraton (az MC Joyson Félmaraton Tour 4. állomása) – egyéni és váltó –, valamint a Nomád-kismaraton mezőnye sorakozott fel, hogy meghallgassa a szokásához híven ezúttal is futásra vállalkozó Mészáros László birtokigazgató köszöntő szavait, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a verseny védnöke rajtjelére nekilóduljon a választott táv teljesítésének. Egy órával később elindult a Nomád-minimaraton népes csoportja is.

A célba érkezést követően, miután mindenki megkapta a meglepetés-befutóérmét, a Zarándy Vilmos vezette Sárga Borház étterem finom gulyással vendégelte meg a résztvevőket, akik két alkalommal borkóstoláson is részt vehettek, és barangolhattak a helyszínen, a Tokaj-hegyaljai piacon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.