2020. január 25., szombat
Pál

Külföld

Terrortámadásra készülő férfiakat vett őrizetbe az ausztrál rendőrség

Tömegrendezvény ellen tervezett terrortámadás vádjával őrizetbe vett 3 férfit kedden az ausztrál rendőrség Melbourne-ben, két héttel azután, hogy ugyanebben a városban késes merényletben egy embert meggyilkoltak, kettőt megsebesítettek.

A kedd reggel végrehajtott akcióban az ausztrál szövetségi és állami rendőrség, a biztonsági titkosszolgálat, valamint az együttes terroristaellenes csoport vett részt. A rendőrség közlése szerint azután vették őrizetbe a 21 éves Hanifi Halist, a 26 éves Samed Erikioglut, valamint a 30 éves Ertunc Erikioglut, hogy egy támadás elkövetéséhez félautomata fegyverekhez jutottak.


Mind a három férfit terrorcselekmény előkészítésével vádolják. Mindannyian ausztrál állampolgárok, útlevelüket az év folyamán bevonták.

Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke kijelentette, elegendő bizonyítékuk van a három férfi ellen, akik valamilyen tömegrendezvényt akartak célba venni, ahol a lehető legtöbb emberrel végezhettek volna. A rendőrség szerint a gyanúsítottak még nem választották ki támadásuk helyszínét.


A hatóságok azért határoztak a gyors beavatkozás mellett, mert attól tartottak, hogy a gyanúsítottak a karácsonyi ünnepi időszakban követnek el terrortámadást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Európában is megjelent koronavírus!

    Európában is megjelent koronavírus!

    Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus, ez az első megerősített eset Európában – jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

  • Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt – közölte a török katasztrófavédelem.