EUR: 336,83 Ft
CHF: 314,29 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Sport

Tettlegességig fajult Verstappen és Ocon balhéja – Videó!

A Brazil Nagydíj leintése után Max Verstappen annyira dühös volt a pályán történt incidens miatt, hogy megkereste Esteban Ocont és kérdőre vonta manővere miatt, majd ellökte, sőt, lökdösni kezdte. A francia egyébként nyugodtan kezelte a helyzetet, nem lökött vissza.

A dühroham oka amúgy az volt, hogy amikor Max már magabiztosan vezette a versenyt, le akarta körözni Ocont, aki a hollandra húzta a kormányt. Ennek következtében Red Bull versenyzője kicsúszott és visszaesett a második helyre Lewis Hamilton mögé.


Az eset után mindkét versenyzőt beidézték a versenybírák, aminek eredménye az lett, hogy Verstappent 2 nap közmunkára ítélték a Nemzetközi Autós Szövetségnél. A bikás csapat azt állítja, ez nem lehetett véletlen húzás a Mercedes-növendéktől.

A szezon utolsó előtti futama így Hamilton győzelmével és a Mercedes csapat világbajnoki címének megszerzésével zárult. A 33 éves Hamiltonnak ez volt az idei 10. és pályafutása 72. futamgyőzelme. Tíz körrel a vége előtt Hamilton, Verstappen, Räikkönen volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, és ez a leintésig már nem változott. A vb két hét múlva Abu-Dzabiban zárul.

Kapcsolódó Cikkek