EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Tízmilliót jótékonykodtak össze a reptéren

Majdnem tízmillió, pontosan 9,8 millió forintot utalt át a Budapest Airport a sérült emberek sportolását segítő Suhanj! Alapítványnak. Az összeg a különleges repülőtéri futás, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

Évről évre egyre népszerűbb a ferihegyi futás (fotó: BUD)

Az immár hatodik alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futás nemcsak azért különleges, mert a repülőgépek helyett ilyenkor a futók veszik birtokba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáját, hanem azért is, mivel a versenyen a légi közlekedési szakma vezetői mellett a Suhanj! sérült sportolói és az őket kísérő segítő futóik is részt vesznek. A nevezési díjakból befolyt összeget pedig a Budapest Airport és az anna.aero nemzetközi légiközlekedési hírportál részben a fehérvérűségben szenvedő gyermekek csontvelő-átültetését támogató brit Anthony Nolan Alapítványnak adományozza, részben a magyar Suhanj! Alapítványnak − tájékoztatott a repülőtér.


Nem az eredmény a lényeg

Az idén befolyt 30 ezer 129 euró, azaz mintegy 10 millió forint támogatásról szóló jelképes csekket adott át a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor környezetvédelmi, munkabiztonsági és közösségi kapcsolatokért felelős igazgató, valamint Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Salamon Alexandra ügyvezetőnek és Gusztos Péternek, a Suhanj! alapítójának. A többéves kapcsolat a repülőtér és a sérült emberek sportolását segítő alapítvány között lehetővé tette, hogy a Suhanj! által üzemeltetett XIII. kerületi Tátra utcai edzőterem felépüljön, és oda megfelelő sporteszközöket lehessen vásárolni. Az edzőteremben egészséges és fogyatékkal élő sportolók együtt edzhetnek.

Több mint harmincezer eurót gyűjtöttek (fotó: BUD)

Kapcsolódó Cikkek