EUR: 329,46 Ft
CHF: 299,21 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Tízmilliót jótékonykodtak össze a reptéren

Majdnem tízmillió, pontosan 9,8 millió forintot utalt át a Budapest Airport a sérült emberek sportolását segítő Suhanj! Alapítványnak. Az összeg a különleges repülőtéri futás, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

Évről évre egyre népszerűbb a ferihegyi futás (fotó: BUD)

Az immár hatodik alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futás nemcsak azért különleges, mert a repülőgépek helyett ilyenkor a futók veszik birtokba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáját, hanem azért is, mivel a versenyen a légi közlekedési szakma vezetői mellett a Suhanj! sérült sportolói és az őket kísérő segítő futóik is részt vesznek. A nevezési díjakból befolyt összeget pedig a Budapest Airport és az anna.aero nemzetközi légiközlekedési hírportál részben a fehérvérűségben szenvedő gyermekek csontvelő-átültetését támogató brit Anthony Nolan Alapítványnak adományozza, részben a magyar Suhanj! Alapítványnak − tájékoztatott a repülőtér.


Nem az eredmény a lényeg

Az idén befolyt 30 ezer 129 euró, azaz mintegy 10 millió forint támogatásról szóló jelképes csekket adott át a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor környezetvédelmi, munkabiztonsági és közösségi kapcsolatokért felelős igazgató, valamint Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója Salamon Alexandra ügyvezetőnek és Gusztos Péternek, a Suhanj! alapítójának. A többéves kapcsolat a repülőtér és a sérült emberek sportolását segítő alapítvány között lehetővé tette, hogy a Suhanj! által üzemeltetett XIII. kerületi Tátra utcai edzőterem felépüljön, és oda megfelelő sporteszközöket lehessen vásárolni. Az edzőteremben egészséges és fogyatékkal élő sportolók együtt edzhetnek.

Több mint harmincezer eurót gyűjtöttek (fotó: BUD)

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.