EUR: 365,40 Ft
CHF: 346,16 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Külföld

Több ezer migráns indult tovább az Egyesült Államok felé

Csaknem ötezer migráns hagyta el Mexikóvárost szombaton, hogy tovább folytassa útját az Egyesült Államok felé – jelentették hírügynökségek.

A hatóságok öt metrószerelvényt helyeztek üzembe a migránsok elszállításának céljából – közölte a mexikóvárosi közlekedésfelügyelet. Az embereket Mexikóváros határához szállították, ahonnan azok gyalog a szomszédos Queretaro állam felé folytatták útjukat.


Szemtanúk beszámolói szerint ebben a menetben is vannak gyerekek.

Pénteken a menet szervezői már bejelentették, hogy akkor is továbbmennek az Egyesült Államok felé, ha nem kapják meg a buszokat, amelyeket korábban kértek. Még ugyanazon a napon egy kisebb, csaknem ezerfős csoport valóban elhagyta a mexikói fővárost.


A közép-amerikai migránsok nagyobb csoportja október 13-án kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából. Az elsősorban Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból származó migránsok szintén az Egyesült Államok határához tartanak.

Donald Trump amerikai elnök többször is kijelentette, hogy a karaván tagjai nem léphetnek be az Egyesült Államok területére, a menetet pedig “inváziónak” nevezte, továbbá bejelentette, hogy Washington több mint ötezer katonát küld az ország déli határára a már odavezényelt mintegy kétezer nemzeti gárdista mellé.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek