EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Több jegyet, bérletet vásárolnak a HÉV-ekre szeptember óta

Huszonhét százalékkal több jegyet és bérletet vásároltak az utasok a HÉV-ekre az üzletszabályzat szeptemberi módosítása óta – tájékoztatta a MÁV-HÉV szerdán az MTI-t.

A közleményben emlékeztettek: a módosításnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az utasok egy-két nap után megszokták az új rendszert – írták.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített a pannóniatelepi és a szentistvántelepi megállóba, a MÁV-HÉV pedig – a BKK-val együttműködve – október elején új automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére. Az ottani automaták mellett egyes napokon jegyértékesítők is dolgoznak majd, több állomáson pedig diákmunkások segítenek a vásárlásban.

A Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt. folyamatosan figyeli a helyszíneket, hogy hol van szükség kiegészítő helyszíni értékesítésre – közölték.

Az utazók a hozzájuk legközelebb eső értékesítési pontot a www.bkk.hu/pontkereso oldalon találhatják meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.