EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb XIII.kerület

Több mint 60 millió forint a kerületi egészségügyi szolgálat fejlesztésére

A XIII. kerületi egészségügyi szolgálat két szakrendelője 66 millió forint fejlesztési forráshoz jut az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. Mindezt dr. Fábián Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára jelentette be.

A Szegedi úti szakrendelőt is érinti a fejlesztés

A helyettes államtitkár felidézte, hogy a kormány 2017-ben egy több mint 700 milliárd forintos egészségügyi fejlesztésről döntött, amely a közép-magyarországi régió ellátásának javítását célozza. Mint mondta, a fejlesztések az infrastruktúra és az eszközök megújítását célozzák, és a programban három centrumkórház jön létre, ebben súlyponti szerepet szánnak a Szent János Kórháznak. Ezenkívül 26 kórházban és 32 szakrendelőben kezdődnek meg a fejlesztések.


Fábián Károly kitért arra is , hogy a 2017-es költségvetésben 40 milliárd, az ideiben 30, míg a jövő évi büdzsében 41,9 milliárd forint szerepel az EBP-hez kötődő korszerűsítésekre.

Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kerület Szegedi úti és Visegrádi utcai szakrendelőjében hat szakmát érintenek a fejlesztések, amihez az önkormányzat 8 millió forint saját forrást biztosít. A jellemzően gép- és műszerbeszerzés a nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a radiológiai, az ortopédiai, a gasztroenterológiai és az egynapos sebészeti ellátást érinti.

Kapcsolódó Cikkek