EUR: 330,56 Ft
CHF: 301,65 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb XIII.kerület

Több mint 60 millió forint a kerületi egészségügyi szolgálat fejlesztésére

A XIII. kerületi egészségügyi szolgálat két szakrendelője 66 millió forint fejlesztési forráshoz jut az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. Mindezt dr. Fábián Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára jelentette be.

A Szegedi úti szakrendelőt is érinti a fejlesztés

A helyettes államtitkár felidézte, hogy a kormány 2017-ben egy több mint 700 milliárd forintos egészségügyi fejlesztésről döntött, amely a közép-magyarországi régió ellátásának javítását célozza. Mint mondta, a fejlesztések az infrastruktúra és az eszközök megújítását célozzák, és a programban három centrumkórház jön létre, ebben súlyponti szerepet szánnak a Szent János Kórháznak. Ezenkívül 26 kórházban és 32 szakrendelőben kezdődnek meg a fejlesztések.


Fábián Károly kitért arra is , hogy a 2017-es költségvetésben 40 milliárd, az ideiben 30, míg a jövő évi büdzsében 41,9 milliárd forint szerepel az EBP-hez kötődő korszerűsítésekre.

Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kerület Szegedi úti és Visegrádi utcai szakrendelőjében hat szakmát érintenek a fejlesztések, amihez az önkormányzat 8 millió forint saját forrást biztosít. A jellemzően gép- és műszerbeszerzés a nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti, a radiológiai, az ortopédiai, a gasztroenterológiai és az egynapos sebészeti ellátást érinti.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.