EUR: 321,24 Ft
CHF: 281,97 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb IV.kerület

Több mint nyolcszázmillió forintból újul meg a szakrendelő

Az újpesti szakrendelő – mely  évente félmillió beteget lát el – is nyert felújítási forrást az Egészséges Budapest Programból. A beruházásokra 834 millió forintot költhet az önkormányzat.

Rétvári Bence,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, az Egészséges Budapest Program keretében a kórházak mellett 32 szakrendelő újul meg Pest megyében és a fővárosban a következő években, 58 milliárd forint értékben. A programra, amely teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg, több mint 700 milliárd forint jut.


Nagy István, Újpest alpolgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közösen jelentette be a fejlesztést (Fotó: Újpest-Békásmegyer Facebook)

–   A fejlesztések célja, hogy korszerű, és a lakossághoz minél közelebbi ellátások legyenek, ezzel is tehermentesítve a kórházi területet – mondta Rétvári Bence, aki hozzátette, az EBP gép-, illetve műszerbeszerzésre és informatikai beruházásokra is biztosít forrásokat. Így például négy érfestő készülék, négy CT, négy MR, öt röntgen, egy digitális mammográf, egy digitális képmenedzsment-rendszer és egy lineáris gyorsító beszerzésére van lehetőség. Ezekkel az eszközökkel – emelte ki Rétvári Bence – tíz százalékkal több diagnosztikai vizsgálat végezhető.
Nagy István, Újpest alpolgármestere a beruházásokról szólva elmondta, a munkálatok során a rendelő hetedik emeletét alakítják ki úgy, hogy az megfeleljen az egynapos sebészet feladatainak is műszerekkel, gépészettel együtt.
–  Ezenkívül egy mozgásszervi centrum is helyet kap az épületben, valamint a tüdőgondozóhoz kapcsolódva egy inhalációs kezelő is nyílik, és természetesen átalakítjuk a földszinten lévő laborokat is.  Az átépítéseken kívül fejlesztjük az informatikai és a képi diagnosztikai rendszert is – ismertette az alpolgármester.

Egynapos sebészet is lesz a felújítás után (Fotó: Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.