EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb IV.kerület

Több mint nyolcszázmillió forintból újul meg a szakrendelő

Az újpesti szakrendelő – mely  évente félmillió beteget lát el – is nyert felújítási forrást az Egészséges Budapest Programból. A beruházásokra 834 millió forintot költhet az önkormányzat.

Rétvári Bence,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, az Egészséges Budapest Program keretében a kórházak mellett 32 szakrendelő újul meg Pest megyében és a fővárosban a következő években, 58 milliárd forint értékben. A programra, amely teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg, több mint 700 milliárd forint jut.


Nagy István, Újpest alpolgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közösen jelentette be a fejlesztést (Fotó: Újpest-Békásmegyer Facebook)

–   A fejlesztések célja, hogy korszerű, és a lakossághoz minél közelebbi ellátások legyenek, ezzel is tehermentesítve a kórházi területet – mondta Rétvári Bence, aki hozzátette, az EBP gép-, illetve műszerbeszerzésre és informatikai beruházásokra is biztosít forrásokat. Így például négy érfestő készülék, négy CT, négy MR, öt röntgen, egy digitális mammográf, egy digitális képmenedzsment-rendszer és egy lineáris gyorsító beszerzésére van lehetőség. Ezekkel az eszközökkel – emelte ki Rétvári Bence – tíz százalékkal több diagnosztikai vizsgálat végezhető.
Nagy István, Újpest alpolgármestere a beruházásokról szólva elmondta, a munkálatok során a rendelő hetedik emeletét alakítják ki úgy, hogy az megfeleljen az egynapos sebészet feladatainak is műszerekkel, gépészettel együtt.
–  Ezenkívül egy mozgásszervi centrum is helyet kap az épületben, valamint a tüdőgondozóhoz kapcsolódva egy inhalációs kezelő is nyílik, és természetesen átalakítjuk a földszinten lévő laborokat is.  Az átépítéseken kívül fejlesztjük az informatikai és a képi diagnosztikai rendszert is – ismertette az alpolgármester.

Egynapos sebészet is lesz a felújítás után (Fotó: Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.