EUR: 334,57 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb IV.kerület

Több mint nyolcszázmillió forintból újul meg a szakrendelő

Az újpesti szakrendelő – mely  évente félmillió beteget lát el – is nyert felújítási forrást az Egészséges Budapest Programból. A beruházásokra 834 millió forintot költhet az önkormányzat.

Rétvári Bence,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, az Egészséges Budapest Program keretében a kórházak mellett 32 szakrendelő újul meg Pest megyében és a fővárosban a következő években, 58 milliárd forint értékben. A programra, amely teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg, több mint 700 milliárd forint jut.


Nagy István, Újpest alpolgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közösen jelentette be a fejlesztést (Fotó: Újpest-Békásmegyer Facebook)

–   A fejlesztések célja, hogy korszerű, és a lakossághoz minél közelebbi ellátások legyenek, ezzel is tehermentesítve a kórházi területet – mondta Rétvári Bence, aki hozzátette, az EBP gép-, illetve műszerbeszerzésre és informatikai beruházásokra is biztosít forrásokat. Így például négy érfestő készülék, négy CT, négy MR, öt röntgen, egy digitális mammográf, egy digitális képmenedzsment-rendszer és egy lineáris gyorsító beszerzésére van lehetőség. Ezekkel az eszközökkel – emelte ki Rétvári Bence – tíz százalékkal több diagnosztikai vizsgálat végezhető.
Nagy István, Újpest alpolgármestere a beruházásokról szólva elmondta, a munkálatok során a rendelő hetedik emeletét alakítják ki úgy, hogy az megfeleljen az egynapos sebészet feladatainak is műszerekkel, gépészettel együtt.
–  Ezenkívül egy mozgásszervi centrum is helyet kap az épületben, valamint a tüdőgondozóhoz kapcsolódva egy inhalációs kezelő is nyílik, és természetesen átalakítjuk a földszinten lévő laborokat is.  Az átépítéseken kívül fejlesztjük az informatikai és a képi diagnosztikai rendszert is – ismertette az alpolgármester.

Egynapos sebészet is lesz a felújítás után (Fotó: Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.