EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szolnok

Több száz milliós fejlesztés Abádszalókon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon – közölte Balogh Gyula, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Abádszalók első embere elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut a Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén lévő hallépcső megújítására. A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek, és a főszezonra érnek véget.


Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld Város Projekt, amelynek keretében egyebek mellett parkosítanak, és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben – közölte. A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul meg a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete – jegyezte meg a település vezetője, majd hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátását biztosítani fogja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.