EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szolnok

Több száz milliós fejlesztés Abádszalókon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon – közölte Balogh Gyula, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Abádszalók első embere elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut a Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén lévő hallépcső megújítására. A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek, és a főszezonra érnek véget.


Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld Város Projekt, amelynek keretében egyebek mellett parkosítanak, és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben – közölte. A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul meg a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete – jegyezte meg a település vezetője, majd hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátását biztosítani fogja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.