EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szolnok

Több száz milliós fejlesztés Abádszalókon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon – közölte Balogh Gyula, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Abádszalók első embere elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut a Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén lévő hallépcső megújítására. A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek, és a főszezonra érnek véget.


Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld Város Projekt, amelynek keretében egyebek mellett parkosítanak, és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben – közölte. A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul meg a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete – jegyezte meg a település vezetője, majd hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátását biztosítani fogja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.