2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Több száz milliós fejlesztés Abádszalókon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon – közölte Balogh Gyula, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Abádszalók első embere elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut a Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén lévő hallépcső megújítására. A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek, és a főszezonra érnek véget.


Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld Város Projekt, amelynek keretében egyebek mellett parkosítanak, és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben – közölte. A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul meg a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete – jegyezte meg a település vezetője, majd hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátását biztosítani fogja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.