EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Hódmezővásárhely

Több százan húztak futócipőt

A közelmúltban rendezték meg a Jótékonykodj futással! elnevezésű programot Hódmezővásárhelyen, amellyel az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályát lehetett támogatni. Az előzetes nevezések alapján körülbelül háromszázan segítették a nemes kezdeményezést.

Egy diplomamunka továbbgondolásából született meg az ötlet Kun Hajnalka fejében, hogy egy sporteseményt a jótékonykodással kösse össze. Mivel Hajnalkának 20 éves egészségügyi múlt áll a háta mögött, egyértelmű volt, hogy a támogatásnak ilyen formát adjanak. – Az előzetes nevezések és átutalások alapján mintegy 300-an álltak a nemes ügy mellé. Hogy ez összegben pontosan mit jelent, az pár nap múlva ki derül pontosan – tudtuk meg a főszervezőtől.


Kun Hajnalka főszervező

Az idő is kedvezett a rendezvénynek, igazi futóidő fogadta azokat, akik kilátogattak a népkerti futópályához. Több táv közül lehetett választani. Kifejezetten a gyerekeknek hirdették meg az egy kilométeres távot, amelyet nagyon sok kicsi választott. Ki úgy, hogy a szülője is kísérte, kézen fogva, ki pedig egyedül vágott neki.

Rengeteg gyermek vett részt az 1 kilométeres távon

A következő táv az öt kilométeres volt, amelyet szintén sokan választottak, ezenkívül 10,5 kilométeres, valamint félmaratoni (21,1 kilométeres) is. Utóbbinak a befutója Szeged határában volt. A rendezvényt az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályának részéről dr. Vizi András nyitotta meg.

Minden részt vevő egy érmet kapott ajándékba

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.