2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Több százan húztak futócipőt

A közelmúltban rendezték meg a Jótékonykodj futással! elnevezésű programot Hódmezővásárhelyen, amellyel az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályát lehetett támogatni. Az előzetes nevezések alapján körülbelül háromszázan segítették a nemes kezdeményezést.

Egy diplomamunka továbbgondolásából született meg az ötlet Kun Hajnalka fejében, hogy egy sporteseményt a jótékonykodással kösse össze. Mivel Hajnalkának 20 éves egészségügyi múlt áll a háta mögött, egyértelmű volt, hogy a támogatásnak ilyen formát adjanak. – Az előzetes nevezések és átutalások alapján mintegy 300-an álltak a nemes ügy mellé. Hogy ez összegben pontosan mit jelent, az pár nap múlva ki derül pontosan – tudtuk meg a főszervezőtől.


Kun Hajnalka főszervező

Az idő is kedvezett a rendezvénynek, igazi futóidő fogadta azokat, akik kilátogattak a népkerti futópályához. Több táv közül lehetett választani. Kifejezetten a gyerekeknek hirdették meg az egy kilométeres távot, amelyet nagyon sok kicsi választott. Ki úgy, hogy a szülője is kísérte, kézen fogva, ki pedig egyedül vágott neki.

Rengeteg gyermek vett részt az 1 kilométeres távon

A következő táv az öt kilométeres volt, amelyet szintén sokan választottak, ezenkívül 10,5 kilométeres, valamint félmaratoni (21,1 kilométeres) is. Utóbbinak a befutója Szeged határában volt. A rendezvényt az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályának részéről dr. Vizi András nyitotta meg.

Minden részt vevő egy érmet kapott ajándékba

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.