EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Több százan húztak futócipőt

A közelmúltban rendezték meg a Jótékonykodj futással! elnevezésű programot Hódmezővásárhelyen, amellyel az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályát lehetett támogatni. Az előzetes nevezések alapján körülbelül háromszázan segítették a nemes kezdeményezést.

Egy diplomamunka továbbgondolásából született meg az ötlet Kun Hajnalka fejében, hogy egy sporteseményt a jótékonykodással kösse össze. Mivel Hajnalkának 20 éves egészségügyi múlt áll a háta mögött, egyértelmű volt, hogy a támogatásnak ilyen formát adjanak. – Az előzetes nevezések és átutalások alapján mintegy 300-an álltak a nemes ügy mellé. Hogy ez összegben pontosan mit jelent, az pár nap múlva ki derül pontosan – tudtuk meg a főszervezőtől.


Kun Hajnalka főszervező

Az idő is kedvezett a rendezvénynek, igazi futóidő fogadta azokat, akik kilátogattak a népkerti futópályához. Több táv közül lehetett választani. Kifejezetten a gyerekeknek hirdették meg az egy kilométeres távot, amelyet nagyon sok kicsi választott. Ki úgy, hogy a szülője is kísérte, kézen fogva, ki pedig egyedül vágott neki.

Rengeteg gyermek vett részt az 1 kilométeres távon

A következő táv az öt kilométeres volt, amelyet szintén sokan választottak, ezenkívül 10,5 kilométeres, valamint félmaratoni (21,1 kilométeres) is. Utóbbinak a befutója Szeged határában volt. A rendezvényt az SZTE Gyermekklinika sebészeti osztályának részéről dr. Vizi András nyitotta meg.

Minden részt vevő egy érmet kapott ajándékba

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.