2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Több támogatást kaphatnak a családok

December 21-ig lehet visszaküldeni a családok támogatásáról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán.

A politikus elmondta, hogy a kérdőívek összesítése után, már 2019 elején a családokat támogató újabb intézkedések léphetnek életbe. Ez a kétgyermekes családok adókedvezményének emelését is jelentheti, akik így már 40 ezer forintot tudnának megspórolni havonta. Beneda kiemelte, hogy 2011 óta egymillió magyar családnál összesen 2250 milliárd forint maradt az adókedvezmény nyomán, ami csak az idén 300 milliárd forintot jelent. Ez évi 260 ezer forintnyi megtakarítás családonként.


Beneda kitért arra is, hogy a fiatalok életkezdési támogatása legalább annyira fontos, mint a családoké, ugyanis a demográfiai problémát a kormány nem a betelepítésekkel kívánja megoldani. A helyettes államtitkár szerint a korábbi kormányok elenyésző családtámogatása miatt kiemelten fontos, hogy belefoglalják az alaptörvénybe az anyákat és családokat segítő intézkedéseket.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek