2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Pécs

Top 500-as a Pécsi Tudományegyetem!

Az előkelő 401–500. helyre került a Pécsi Tudományegyetem a tekintélyes Times Higher Education (THE) nemzetközi rangsorának két kategóriájában is.

A londoni székhelyű, felsőoktatási intézmények összevetésével foglalkozó cég listája szerint a PTE a világ top 500 egyeteme közé tartozik a klinikai tudományok és az élettudományok területén, ráadásul a legerősebb magyar vidéki egyetemként.


A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education „Clinical, pre-clinical & health subject”, valamint a „Life sciences subject” elnevezésű rangsorába, és így egyike lett a világ 500 legjobb intézményének ezeken a tudományterületeken. A rangsor ugyanazt az öt teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a The World University Rankings, csak az egyes mutatók más súlyozással esnek latba.
Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket a fő tevékenységi körökben: oktatás, kutatás, idézetek száma, nemzetközi „láthatóság”, illetve ipari bevétel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.