2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Békéscsaba

Torták lepték el a múzeumot

A Munkácsy Mihály Múzeum negyedik alkalommal rendezte meg a Tortamustra elnevezésű tortakiállítást és -fesztivált. Ezen a napon az édes falatoknak jutott a főszerep. A rendezvény érdekessége volt, hogy a nagyközönség ekkor láthatta először a múzeum új tereit.

A Tradíció − Minden, ami régi, minden, ami hagyomány tematikában hirdetették meg ebben az évben a pályázatot, amire 100 nevezés érkezett az ország több pontjáról, sőt még határon túlról is. A zsűri elnöke Rajki István cukrászmester, tagjai Lipcsei László cukrászmester, Boncsér Róbert cukrászmester, Bíró Csaba, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Mlinár Pál koreográfus, népművelő, valamint Ando György néprajzkutató, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója volt – írta a munkacsy.hu. A látogatók is értékelték az alkotásokat, ennek alapján adták át a közönségdíjakat, emellett pedig számos különdíjjal is jutalmazták a készítőket.


A rendezvény ideje alatt az érdeklődők megcsodálhatták a pályázatra beérkezett alkotásokat, neves szakemberek érdekes cukrászati bemutatóit láthatták, valamint cukrásztermékeket és kiegészítőket vásárolhattak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, nekik is szerveztek foglalkozásokat. A nap végén pedig mindenki megkóstolhatta a pályázatra beérkezett süteményeket. A rendezvényt összesen több mint 2300 látogató tekintette meg.

EREDMÉNYEK

Diák díjazottak:

 • Legjobb diák különdíj: Antal Dóri
 • Diák különdíj: Tóth Alexandra és Joó Leona

Régi idők süteményei kategória:

 1. helyezett: Dobra Nikolett
 2. helyezett: Almási Olga
 3. helyezett: Horváth Mária

Torták amatőr kategória:

 1. helyezett: Nagy Diána Erika
 2. helyezett: Kiss Nikolett Adrienn
 3. helyezett: Nagy Zoltánné

Torták profi kategória:

 1. helyezett: Tóth Brigitta
 2. helyezett: Dudás Barbara
 3. helyezett: Martikánné Tőgyi Andrea

Közönségdíjasok:

 • Tortakategóriában: Kálmán Szilvia
 • Süteménykategóriában: Horváth Mária

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.