2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Békéscsaba

Torták lepték el a múzeumot

A Munkácsy Mihály Múzeum negyedik alkalommal rendezte meg a Tortamustra elnevezésű tortakiállítást és -fesztivált. Ezen a napon az édes falatoknak jutott a főszerep. A rendezvény érdekessége volt, hogy a nagyközönség ekkor láthatta először a múzeum új tereit.

A Tradíció − Minden, ami régi, minden, ami hagyomány tematikában hirdetették meg ebben az évben a pályázatot, amire 100 nevezés érkezett az ország több pontjáról, sőt még határon túlról is. A zsűri elnöke Rajki István cukrászmester, tagjai Lipcsei László cukrászmester, Boncsér Róbert cukrászmester, Bíró Csaba, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Mlinár Pál koreográfus, népművelő, valamint Ando György néprajzkutató, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója volt – írta a munkacsy.hu. A látogatók is értékelték az alkotásokat, ennek alapján adták át a közönségdíjakat, emellett pedig számos különdíjjal is jutalmazták a készítőket.


A rendezvény ideje alatt az érdeklődők megcsodálhatták a pályázatra beérkezett alkotásokat, neves szakemberek érdekes cukrászati bemutatóit láthatták, valamint cukrásztermékeket és kiegészítőket vásárolhattak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, nekik is szerveztek foglalkozásokat. A nap végén pedig mindenki megkóstolhatta a pályázatra beérkezett süteményeket. A rendezvényt összesen több mint 2300 látogató tekintette meg.

EREDMÉNYEK

Diák díjazottak:

 • Legjobb diák különdíj: Antal Dóri
 • Diák különdíj: Tóth Alexandra és Joó Leona

Régi idők süteményei kategória:

 1. helyezett: Dobra Nikolett
 2. helyezett: Almási Olga
 3. helyezett: Horváth Mária

Torták amatőr kategória:

 1. helyezett: Nagy Diána Erika
 2. helyezett: Kiss Nikolett Adrienn
 3. helyezett: Nagy Zoltánné

Torták profi kategória:

 1. helyezett: Tóth Brigitta
 2. helyezett: Dudás Barbara
 3. helyezett: Martikánné Tőgyi Andrea

Közönségdíjasok:

 • Tortakategóriában: Kálmán Szilvia
 • Süteménykategóriában: Horváth Mária

Kapcsolódó Cikkek

 • Megmozdult az ingatlanpiac

  Megmozdult az ingatlanpiac

  Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

 • Online játékok a könyvtárral

  Online játékok a könyvtárral

  Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.