EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Pécs

Történelmet írtak

Rekordszámú nevezővel indult el az idei Para Boccia országos bajnokság Pécsett. A hazaiak kilenc sportolója a két nap alatt 46 mérkőzést játszott le, melyből 34-et megnyert, és mindössze 12 vesztes meccs áll a mérleg másik oldalán.

A Boccia a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak sportja. A játék lényege a petanque-hoz hasonló. Van egy fehér céllabda, a játékosoknál pedig 6-6 kék, illetve piros labda, amiket a lehető legközelebb kell dobni vagy gurítani a céllabdához. Az ország számos pontjáról, összesen 10 egyesületből érkeztek sportolók a pécsi Gandhi gimnázium csarnokába, akik sérültségi fokuknak megfelelően külön kategóriákban versenyeztek.


(Fotó: PTE-PEAC Lendület, Facebook)

A Para Boccia országos bajnokságon – az érmek számát tekintve, a házigazdák szerepeltek a legjobban. A PTE-PEAC kilenc versenyzője közül heten szereztek érmet. Az MDSE Budapest két, míg az SZMA Szeged egy kategóriában diadalmaskodott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.