2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Pécs

Történelmet írtak

Rekordszámú nevezővel indult el az idei Para Boccia országos bajnokság Pécsett. A hazaiak kilenc sportolója a két nap alatt 46 mérkőzést játszott le, melyből 34-et megnyert, és mindössze 12 vesztes meccs áll a mérleg másik oldalán.

A Boccia a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak sportja. A játék lényege a petanque-hoz hasonló. Van egy fehér céllabda, a játékosoknál pedig 6-6 kék, illetve piros labda, amiket a lehető legközelebb kell dobni vagy gurítani a céllabdához. Az ország számos pontjáról, összesen 10 egyesületből érkeztek sportolók a pécsi Gandhi gimnázium csarnokába, akik sérültségi fokuknak megfelelően külön kategóriákban versenyeztek.


(Fotó: PTE-PEAC Lendület, Facebook)

A Para Boccia országos bajnokságon – az érmek számát tekintve, a házigazdák szerepeltek a legjobban. A PTE-PEAC kilenc versenyzője közül heten szereztek érmet. Az MDSE Budapest két, míg az SZMA Szeged egy kategóriában diadalmaskodott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.