EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Pécs

Történelmet írtak

Rekordszámú nevezővel indult el az idei Para Boccia országos bajnokság Pécsett. A hazaiak kilenc sportolója a két nap alatt 46 mérkőzést játszott le, melyből 34-et megnyert, és mindössze 12 vesztes meccs áll a mérleg másik oldalán.

A Boccia a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak sportja. A játék lényege a petanque-hoz hasonló. Van egy fehér céllabda, a játékosoknál pedig 6-6 kék, illetve piros labda, amiket a lehető legközelebb kell dobni vagy gurítani a céllabdához. Az ország számos pontjáról, összesen 10 egyesületből érkeztek sportolók a pécsi Gandhi gimnázium csarnokába, akik sérültségi fokuknak megfelelően külön kategóriákban versenyeztek.


(Fotó: PTE-PEAC Lendület, Facebook)

A Para Boccia országos bajnokságon – az érmek számát tekintve, a házigazdák szerepeltek a legjobban. A PTE-PEAC kilenc versenyzője közül heten szereztek érmet. Az MDSE Budapest két, míg az SZMA Szeged egy kategóriában diadalmaskodott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.