2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb III.kerület

Tóth Gabi az idei adventi adománygyűjtés nagykövete

A hamarosan kezdődő Advent Óbudán 2018. rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, amely mára tradicionálisan hozzá tartozik a rendezvényhez.

Mindjárt kezdődik az Advent Óbudán (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ebben az évben a kerületben működő Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitüntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. A kezdeményezés idei nagykövete Tóth Gabi énekesnő, aki párjával és négylábú társaikkal most felköltözött az óbudai Testvérhegyre.


 

– Mindig fontosnak tartottam, hogy a jó ügyek mellé álljak! Én is, mint gazdi, azon vagyok, hogy a világ egyik legcsodásabb lényei, a kutyák a lehető legmegérdemeltebb életet élhessék. Méltó életet – nyilatkozta az obuda.hu-nak Tóth Gabi, aki sokat köszönhet az Elveszett Állatok Alapítvány elhivatott alapítójának, dr. Varga József állatorvosnak.

– 14 éve ismerem a doktor urat, több házi kedvencünket is gyógyította. A családunkban jelenleg kilenc kutya van, olyanok vagyunk, mint egy kisebb menhely. Három kutyus a szüleimnél, közülük kettőt én találtam az utcán. A párommal pedig két mentett négylábúval, Gizivel és Sanyival osztjuk meg az otthonunkat.


Néha pedig egy harmadik eb, Hugó is vendégeskedik nálunk. Sajnos tavaly elvesztettem Piszke nevű kutyámat, ő 13 évig volt mellettem, és nagyon megviselt a halála. Varga doktor úr nagyon lelkiismeretesen küzdött érte, és amikor már nem volt remény, méltósággal segítette át a szivárványhídon. Idén Sanyi kutyámat gyógyította meg, amikor allergiás reakciót kapott az egyik oltástól, de szerencsére Sanyi ismét egészséges – tudtuk meg a 2017-ben Az év énekesnője díjjal jutalmazott előadótól.

Az Advent Óbudán rendezvényen december 2-án 16–18 óra között és december 8-án 16–18-ig találkozhatunk Tóth Gabival és az Elveszett Állatok Alapítvány munkatársaival a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.).

Tóth Gabi (Fotó: FB/Tóth Gabi)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.