EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb Zalaegerszeg

Tovább gyűjtenek a kórház medencéjére

Második alkalommal szervez jótékonysági gálaestet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, a bevételt ezúttal is a fizioterápiás osztály medencéjének felújítására fordítják. A rendezvényen kizárólag az intézmény dolgozói lépnek színpadra.

A fizioterápiás osztály medencéjét a mozgásszervi betegek mellett a rehabilitációs osztályok is használják, így elengedhetetlen a közel 40 éves, elavult, a XXI. századi követelményeknek nem megfelelő létesítmény modernizálása.


A medence nem felel meg a XXI. század követelményeinek

A munka négy évvel ezelőtt kezdődött, amelyre több forrásból próbáltak fedezetet találni –  mondta el Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke. Véleménye szerint így is elismerésre méltó, amit a helyi vállalkozók, magánszemélyek, az önkormányzat, illetve a jövedelemadó egy százalékának köszönhetnek.

Jelenleg 20 millió forint ll rendelkezésre, ami egyenlőre a gépészeti felújítás munkálatait fedezi

A felújításhoz jelenleg több mint húszmillió forint áll rendelkezésre, ebből az összegből decemberben elkezdik a gépészet korszerűsítését. Megújul a vízadagoló és a szivattyúrendszer, valamint automata vízadagoló rendszert építenek be, ezáltal jó minőségű vizet tudnak biztosítani a betegellátáshoz.

Még 20-25 millió forintra lenne szükség a teljes felújításhoz

A továbbiakban a medenceteret és az öltözőket korszerűsítik, ezért immár hagyományszerűen jótékonysági gálaestet szervez az alapítvány november 17-én 17 órától a Keresztury VMK-ban. Itt egészségügyi minikaszinó, zenés, táncos produkciók, színdarab és verses előadások várják az érdeklődőket. A további munkálatokhoz még közel 20-25 millió forintra lenne szükség, tehát várják a segíteni tudókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.