2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Zalaegerszeg

Tovább gyűjtenek a kórház medencéjére

Második alkalommal szervez jótékonysági gálaestet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, a bevételt ezúttal is a fizioterápiás osztály medencéjének felújítására fordítják. A rendezvényen kizárólag az intézmény dolgozói lépnek színpadra.

A fizioterápiás osztály medencéjét a mozgásszervi betegek mellett a rehabilitációs osztályok is használják, így elengedhetetlen a közel 40 éves, elavult, a XXI. századi követelményeknek nem megfelelő létesítmény modernizálása.


A medence nem felel meg a XXI. század követelményeinek

A munka négy évvel ezelőtt kezdődött, amelyre több forrásból próbáltak fedezetet találni –  mondta el Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke. Véleménye szerint így is elismerésre méltó, amit a helyi vállalkozók, magánszemélyek, az önkormányzat, illetve a jövedelemadó egy százalékának köszönhetnek.

Jelenleg 20 millió forint ll rendelkezésre, ami egyenlőre a gépészeti felújítás munkálatait fedezi

A felújításhoz jelenleg több mint húszmillió forint áll rendelkezésre, ebből az összegből decemberben elkezdik a gépészet korszerűsítését. Megújul a vízadagoló és a szivattyúrendszer, valamint automata vízadagoló rendszert építenek be, ezáltal jó minőségű vizet tudnak biztosítani a betegellátáshoz.

Még 20-25 millió forintra lenne szükség a teljes felújításhoz

A továbbiakban a medenceteret és az öltözőket korszerűsítik, ezért immár hagyományszerűen jótékonysági gálaestet szervez az alapítvány november 17-én 17 órától a Keresztury VMK-ban. Itt egészségügyi minikaszinó, zenés, táncos produkciók, színdarab és verses előadások várják az érdeklődőket. A további munkálatokhoz még közel 20-25 millió forintra lenne szükség, tehát várják a segíteni tudókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.