EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Dunaújváros

Továbbjutás kettős győzelemmel

Az EHF Kupa selejtezőjének második selejtezőkörében a svájci Spono Eagles csapata ellen játszott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női együttese. A DKKA két magabiztos győzelemmel harcolta ki a továbbjutást. 

Előbb idegenben, majd hazai pályán is összemérte erejét a DKKA női kézilabdacsapata a svájci Spono Eagles együttesével az EHF Kupa második selejtezőkörében. Az első találkozón a svájci bajnok otthonában játszottak György László tanítványai, akik már az első játékrészt követően is ötgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre (11-16), majd a második felvonásban sem engedtek ki, és végül tizennégy góllal, 35-21-re győzték le a svájci sasokat. A hazai találkozón sem okoztak csalódást az értük szurkolóknak a dunaújvárosi lányok, akik az első játékrész derekán tíz góllal is vezettek, és már a félidőben 21-7-es előnyt dolgoztak ki.


Spanyol ellenfél ellen vívhatja ki a legjobb 16 közé jutást a DKKA
Archív fotó: kohaszkezi.hu

Nem forgott tehát veszélyben a DKKA továbbjutása, ám a második etapban sem hagyták lélegzethez jutni ellenfelüket Klujberék, akik összesen 43 gólt lőttek, míg riválisuknak csupán 14 találatot engedélyeztek, így 29 gólos különbséggel megnyerték a visszavágót. A selejtező harmadik körének sorsolása alapján a DKKA ellenfele  a spanyol Super Amara Bera Bera lesz. Az első találkozót november 10-én vagy 11-én rendezik, a visszavágó egy héttel később lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.