2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Dunaújváros

Továbbjutás kettős győzelemmel

Az EHF Kupa selejtezőjének második selejtezőkörében a svájci Spono Eagles csapata ellen játszott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női együttese. A DKKA két magabiztos győzelemmel harcolta ki a továbbjutást. 

Előbb idegenben, majd hazai pályán is összemérte erejét a DKKA női kézilabdacsapata a svájci Spono Eagles együttesével az EHF Kupa második selejtezőkörében. Az első találkozón a svájci bajnok otthonában játszottak György László tanítványai, akik már az első játékrészt követően is ötgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre (11-16), majd a második felvonásban sem engedtek ki, és végül tizennégy góllal, 35-21-re győzték le a svájci sasokat. A hazai találkozón sem okoztak csalódást az értük szurkolóknak a dunaújvárosi lányok, akik az első játékrész derekán tíz góllal is vezettek, és már a félidőben 21-7-es előnyt dolgoztak ki.


Spanyol ellenfél ellen vívhatja ki a legjobb 16 közé jutást a DKKA
Archív fotó: kohaszkezi.hu

Nem forgott tehát veszélyben a DKKA továbbjutása, ám a második etapban sem hagyták lélegzethez jutni ellenfelüket Klujberék, akik összesen 43 gólt lőttek, míg riválisuknak csupán 14 találatot engedélyeztek, így 29 gólos különbséggel megnyerték a visszavágót. A selejtező harmadik körének sorsolása alapján a DKKA ellenfele  a spanyol Super Amara Bera Bera lesz. Az első találkozót november 10-én vagy 11-én rendezik, a visszavágó egy héttel később lesz.

Kapcsolódó Cikkek