EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Veszprém

Továbbra is a Continental vezeti a megyei toplistát

Bemutatta a Veszprém megyei vállalkozások idei top 300-as listáját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán. A legeredményesebb vállalkozásokat szemléző kiadványt az Iparkamara székházában ismertették.

Veszprém megye gazdasági mutatóiról beszélt Grábics Ágnes (fotó: Domján Attila)

A rendezvényen Grábics Ágnes, a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője ismertette Magyarország gazdasági teljesítményét, amely a 2008-as válság után 2013-ban ismét emelkedő pályára állt. Veszprém megye gazdaságát is kedvező folyamatok jellemzik, az egy főre jutó GDP-t illetően a megyék körében a középmezőnyben foglal helyet, az uniós átlagtól ugyanakkor jelentősen elmarad – noha a lemaradás mértéke folyamatosan csökken.


A kiadvány képet ad a cégek állapotáról (fotó: Domján Attila)

2016-ban 23 ezer 86 vállalkozás működött megyénkben, a lakosság számát tekintve ezzel az ország egyik legaktívabb területének számít. A lakosság gazdasági aktivitását illetően a foglalkoztatottak aránya a 60 százalékot is meghaladja, országosan ezzel csak Budapest és Győr-Moson-Sopron előzi meg megyénket; a munkanélküliségi ráta mindössze másfél százalék, ebben a mutatóban megyénk a legjobb az országban.

Veszprém megye különösen a foglalkoztatottság terén teljesít jól (fotó: Domján Attila)

Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mutatta be a toplistát. Az elnök hangsúlyozta a jelen lévő vállalkozóknak: szükség van a beruházásokra, azok nélkül nem lehet előrelépni a megyék rangsorában. Hozzátette: nagy a fluktuáció a háromszázas listán, ami arra figyelmeztet, hogy nem elég egyszer jól teljesíteni, folyamatosan fejlődni kell, különben a többi vállalkozás ellép, és le is lehet kerülni a legeredményesebb cégek listájáról.

Kapcsolódó Cikkek