EUR: 345,04 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Külföld

Traktorral tapostak szét egy emberölő tigrist Indiában

Traktorral tapostak halálra falusiak az észak-indiai Uttar Prades államban egy tigrist, amely megölt egy földjén dolgozó férfit.

A helyi erdészeti hatóságok közlése szerint a falusiak körbevették a nőstény állatot, és amikor az megpróbált kitörni, egy traktorral eltaposták.


Az eset vasárnap este történt a Dudhva Tigrisrezervátumban, az állam székhelyétől, Lakhnautól 250 kilométerre délkeletre. A falusiak szerint a megölt tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is.

India nemzeti állatának elpusztítása védett területen bűncselekménynek számít, ezért a hatóságok feljelentést tettek az ügyben.

Mahárástra államban pénteken egy nagyszabású hajtóvadászat után végeztek egy Avni néven emlegetett nőstény tigrissel, amelyet 13 ember haláláért tettek felelőssé.

A helyi erdészet 200 embere kamerákkal, drónokkal, kutyákkal és sárkányrepülővel három hónapja vadászott a hatéves nőstényre, amely a Ralegaon-erdő közelében ölt állítólag embereket 2016 júniusa óta.

A legfelsőbb bíróság szeptemberben engedélyezte az állat kilövését annak ellenére, hogy két kölyköt nevelt. Elejtése megosztotta a közvéleményt, az állatvédők szerint elég lett volna befogni, a magukat fenyegetve érző falusiak viszont örömünnepet ültek a tigris megölésének hírére.

Kapcsolódó Cikkek