EUR: 335,43 Ft
CHF: 305,92 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szombathely

Tripla, dupla és büntető

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata gyenge bajnoki rajt után szedte össze magát és öt forduló után pozitívra alakította a mérleget, közben pedig már a nemzetközi porondon is győzelmet arattak Váradiék.

Julian Norfleet igazi vezéregyéniség (Fotó: falcokc.com)

A sárga-feketék számára nem indult jól a bajnokság, előbb a Sopron otthonában 86-77-re, majd a címvédő pályáján 88-68-ra szenvedtek vereséget Gasper Okorn ,,fiai”. A tiszaligeti vesztes meccs után a szlovén mester elnézést kért a szurkolóktól, mint megígérte, a következő találkozókon mind védekezésben, mind támadásban a legjobbját nyújtja majd a csapat.


A sárga-feketék győzelemmel hálálták meg a közönségnek a buzdítást (Fotó: falcokc.com)

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó! Október 13-án lábra kaptak a szombathelyiek, a Kaposvár ellen magabiztos 79-60-as, majd a paksi 82-75-ös győzelmek jelezték, hogy összeállt a védekezés, és a támadójáték is feljavult. Az utóbbi meccs igazi presztízscsata volt, hiszen a korábbi sikeredző, Srecko Sekulovic irányította paksiak egészen a 23. percig vezettek, de a 3. negyedben érvényesült a Falco taktikája, Curry, valamint Reddic látványos feljavulása, a két amerikai légiós 24, illetve 17 pontja jelezte, hogy ez már egy másik Falco.

Váradi Benedek sérülése után kezd belelendülni újra a játékba (Fotó: falcokc.com)

Az október 27-i, ZTE elleni rangadón már több mint háromezren buzdították Váradiékat, akik meg is hálálták a fantasztikus szurkolást. Az első félidő fej fej melletti csatája után megint jött a nyerő 3. negyed, valamint ezúttal Evan Bruinsma és a válogatott formában kosárlabdázó Tóth Norbert parádés védekezése és ponterős játéka, így a végén csak a különbség volt kérdéses. A dudaszó pillanatában 88-75-öt mutatott az eredményjelző, a szombathelyiek legyőzték tehát az addig hibátlan és listavezető egerszegieket, ezzel öt meccsből szerzett három győzelmükkel a 4. helyezettel azonos pontszámmal, de rosszabb kosáraránnyal aktuálisan a 7. helyet foglalják el.


Gasper Okorn vezetőedző dirigálja a vasiakat (Fotó: falcokc.com)

Közben a nemzetközi porondon, a FIBA Europe Cup sorozatban is megkezdte szereplését az Okorn-legénység. Október 17-én, két héten belül immár másodszor kellett az Olaj otthonában farkasszemet nézni a legjobb magyar csapattal és kellett bizonyítani, hogy a Falco feljövőben van. Így is történt nagyon szoros meccsen, ezúttal mindössze három ponttal maradtak alul a sárga-feketék. Ebben a csatában Bruinsma és Balmazovic remekelt, az utolsó negyedben kilenc pontot vertek a sárga-feketék az Olajra. Aztán október 24-én az angol bajnok Leicester csapatát végigvezetve, magabiztosan, 80-65-re győzték le a vasiak. Ezen az összecsapáson az amerikai Bruinsma brillírozott és 23 pontjával a forduló FIBA-válogatottjába is bekerült. Október 31-én Olaszországban, a Sassari ellen már nem ment ennyire jól. A csoport favoritja végig irányította a játékot és végül 104-69 arányban le is győzte a Falcót, a szombathelyi csapat legeredményesebb játékosa a 24 pontos Bruinsma és a 18 egységig jutó Reddic volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.