EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Tucatnyi tanú igazolná a zűrös jobbikos pénzügyeket

Mint az a Lokál is megírta korábban, feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja. Szabó úgy tudja, az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába. Mindezt legalább tizenöt olyan személy igazolná, akik egy nyomozás során már tanúként támasztanák alá a volt jobbikos állításait a párt gyanús pénzügyeiről – írja a Magyar Idők. 

Értesüléseink szerint a politikus által, csalás ­miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentéséről már döntött az illetékes hatóság, így akár már kedden kiderülhet, elrendeli-e az ügyészség a nyomozást a Jobbikon belüli korrupciógyanús pénzmozgások ügyében.


A IX. kerületi ügyészség gazdasági bűnügyek osztályára került a Jobbikot érintő korrupció, illetve tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett feljelentés. A lap úgy tudja, hogy az ismeretlen tettes ellen tett feljelentés ügyében már döntés is született, azt az illetékes hatóság akár már ma közölheti. Lapunk ezzel együtt úgy tudja, már legalább 15 olyan személy van, aki – ha elrendelik a nyomozást – tanúként alá tudná támasztani Szabó Balázs állításait, és több mint ötven személy jelentkezhet még, aki érdemi információval tud szolgálni, illetve tudhatott a Jobbikon belüli pénzleosztásokról és visszafizetésekről.

Szabó Balázs szerint a választási kampány során Szabó Gábor pártigazgató a neki közvetlenül a „keze alatt dolgozó” kilenc jobbikos regionális igazgatónak adta át apránként a Simicskától kapott összegeket. Ezután a párttagság, illetve az ő barátaikon keresztül postai befizetéssel kerültek támogatás formájában a párt kasszájába. Szabó már korábban is arról beszélt, hogy „Lajostól kapott rántott húst rejtett Szaszi (Szabó Gábor – a szerk.) nejlonzacskója”.


Kisberk Szabolcs, az N1TV volt főszerkesztője is arról beszélt korábban, hogy ő már annyi mindent látott a pártnál, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény. A volt tévés szerint a párt már vállalhatatlanná vált, legutóbbi tisztújítását pedig az SZDSZ emlékezetes, elcsalt vezetőségi választásához hasonlította.

Az ügy kirobbanása után Tényi István a fővárosi IX. kerületi ügyészséghez fordult és mind Szabó Balázs, mind pedig Kisberk Szabolcs esetében jogi elégtételt fognak venni a rágalmakért, ám az érintettek az elmúlt időszakban semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak ez ügyben – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.