EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,44 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Extra Eger

Turizmusból jeles!

Az elmúlt két hosszú hétvége rekordszámú vendéget hozott városunkba. Az előzetes adatok szerint országosan – a harmadik negyedévet is figyelembe véve – ebben az évben 12,5 százalékkal nőtt a foglalások száma – tudtuk meg a szallas.hu-tól. 

Keresztes Nóra, az utazási portál marketingmenedzsere hozzátette: az egy- és a két éjszakás foglalás volt a legnépszerűbb. De volt, aki kihasználva a négynapos ünnep és az iskolai szünet egybeesését, az egész hetet a szállodákban töltötte. Az országos felmérés szerint Eger – Siófok, Budapest, Hajdúszoboszló és Balatonfüred mellett – az első öt legkedveltebb turisztikai célpont között szerepel.


Az elmúlt két, hosszú hétvége rekord számú vendéget hozott városunkba. Az előzetes adatok szerint országosan,- a harmadik negyedévet is figyelembe véve – ebben az évben 12,5 százalékkal nőtt a foglalások száma – szólt a Szallas.hu közleménye. Keresztes Nóra, az utazási portál marketing menedzsere hozzátette: az egy és a két éjszakás foglalás volt a legnépszerűbb. De volt aki kihasználva a négy napos ünnepet és az iskola szünet egybeesését az egész hetet a szállodákban töltötte. Az országos felmérés szerint Eger az első öt legkedveltebb városként szerepel turisztikai célpontként, Siófok, Budapest, Hajdúszoboszló és Balatonfüred van még a top ötben. A foglalások nagy része panziókra, két-, három csillagos szállodákra irányult, 50 ezer forint körüli foglalási értékkel, a kisebb hányad viszont akár 80-100 ezer forint között fizetett és négy-, öt csillagos szállodákban pihent. Az elemzés szerint a szállást foglalók 16 százaléka Szép kártyát vett igénybe a fizetésnél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Viszkis: Most már révbe értem!

    Viszkis: Most már révbe értem!

    Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.

  • Majka: Édesanyám fentről figyel

    Majka: Édesanyám fentről figyel

    Majka fél éve vesztette el édesanyját, akinek halálát pszichológus segítségével próbálja feldolgozni. A műsorvezető hiszi, hogy Ibolya odafentről figyel rá, ezért kétszer is meggondolja hogyan cselekszik a mindennapokban.