2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Szombathely

Tűzifát kapnak a rászorulók

A szombathelyi önkormányzat több mint 170 szociálisan rászoruló családnak biztosít másfél köbméter tűzifát. A darabolt, hasított, konyhakész tüzelőt a Féhe Kft. közfoglalkoztatottjai szállítják a megadott címekre.

Házhoz viszik a rászorulóknak a tüzelőt Fotó: CSG

– Ez is nagyszerű példája Szombathely erős szociális hálójának – hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: ilyenkor az önkormányzat és a Féhe azt csinálja, amit Szent Márton annak idején: nem engedi, hogy fázzanak a szegények. A város szociális ellátórendszerét Hende Csaba országgyűlési képviselő is méltatta, majd hozzátette: Szombathelyen senkinek nem kell fáznia karácsonykor.

Hende Csaba a sajtótájékoztatón kiemelte: Szombathely segít a rászorulóknak Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.