EUR: 344,76 Ft
CHF: 320,56 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

PR

Úgy esett, hogy nyertünk!

Ritát az időjárás zavarta be a lottózóba. Először bosszankodott, hogy feltartja a hirtelen jött nyári zápor, aztán meg nagyon örült.

„Tisztelt Szerkesztőség! Nem nyertünk ugyan hatalmas összeget, de éppen annyit, amennyire akkor a leginkább szükségünk volt. Valahogy az egész olyan sorsszerűnek tűnt, mintha Fortuna kezébe vette volna néhány percre az irányítást, hogy segíthessen rajtunk” – írta levelében a háromgyermekes anyuka. Mi is történt vele pontosan?


Röviden összefoglalva: úgy esett, hogy nyertek. Méghozzá szó szerint. A budapesti anyuka két éve nyáron az otthonukhoz közeli kisboltból tartott hazafelé.

„Szaporáztam a lépteimet, mert amíg a boltban voltam, hirtelen sötét felhők gyűltek az égen. Látszott, hogy pillanatokon belül nagy zuhi lesz. De nem tudtam elég gyors lenni, félúton jártam, amikor óriási cseppek kezdtek hullani az égből” – mesélte Rita, aki nem is attól félt, hogy megázik a frizurája, hanem attól, hogy nem tudja hazavinni, amit a boltban vásárolt.


„Két nagy papírszatyor volt a kezemben megpakolva. Az pedig pillanatok alatt szétázik az esőben, és szétgurul belőle minden. Egyszer már jártam így, nagyon nem akartam megismételni. A lottózónál jártam, amikor az eső égszakadás üzemmódra kapcsolt, beugrottam hát gyorsan oda, megvárni, míg elvonul a zápor. Bosszankodtam, mert rengeteg dolgom volt otthon, ebédet főzni, takarítani, de az időjárás feltartott, és nem tudtam, meddig kell a lottózóban rostokolnom. Hogy elüssem az időt, és ne legyen kellemetlen, hogy csak az eső elől kerestem ott menedéket, elkezdtem nézegetni a sorsjegyeket. A srác a pultnál nagyon kedves volt, mindegyikről részletesen elmesélte, mennyi a nyeremény, hány játék van egy szelvényen, stb…”

Rita végül a Buksza nevű kaparóst választotta. Vásárolt egyet az ezerforintos sorsjegyből, azzal a megfontolással, hogy azon tíz játék van, vagyis sokáig elszöszmötölhet a kapargatással, ha hosszúra nyúlik a zivatar.

„Az esélytelenek nyugalmával ültem le kapargatni, először észre sem vettem, hogy nyertem. Csak kapargattam bőszen a többi játékot, amikor visszapillantottam egy korábban lekapart játékmezőre, és megütötte a szemem a három egyforma összeg. Nem is akartam elhinni, hogy 50 ezer forintot nyertem. Aztán amikor a srác is megerősítette, hogy bizony, ötvenezret nyertem, olyan boldog voltam, hogy el sem tudom mondani! A legjobbkor jött ugyanis ez a pénz. Már napok óta azon morfondíroztunk a férjemmel, hogy a hétéves lányunknak, Nórinak, aki épp iskolakezdés előtt állt, miből vegyünk íróasztalt meg széket. A nyereményből ezt könnyedén megoldottuk, és apró ajándékok jutottak a két kisebb gyereknek is. Óriási volt az öröm a családban! Nórikám azóta is boldogan használja az íróasztalt. Igaz, ott rajzolgatni jobban szeret, mint házi feladatot készíteni, de ez már igazán nem Fortuna hibája.

Kapcsolódó Cikkek