2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb VI.kerület VII.kerület XIV.kerület

Új BKK-megállók a Városligetnél

Régi áldatlan állapot szűnik meg azzal a megállapodással, amelyet a Városliget Zrt. hosszas egyeztetés után kötött fuvarozókkal, idegenvezetőkkel és utazási irodákkal a Liget turistabuszos parkolásáról. Több fel- és leszállópont, parkoló helye megváltozott, ám a Hősök tere és a közelben található látványosságok zökkenőmentesen elérhetők. 

A környékre érkező turistabuszok gördülékeny utascseréje érdekében, illetve új parkolási lehetőségek biztosítása miatt a Városliget Zrt. az elmúlt hónapokban egyeztetéseket folytatott az illetékes szakmai szervezetekkel. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületével, a Magyar Idegenvezetők Egyesületével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével és a Magyar Utazási Irodák Szövetségével kellett egyeztetni a jelenlegi helyzet felszámolásáról és a szükséges fejlesztésekről – tudta meg a Lokál a Városliget Zrt.-től. Guba Sándor elmondta, az új rend néhány hete lépett életbe, tapasztalataikat körülbelül egy hónap múlva tudják összegezni. – Az érdekképviseleti szervezetekkel, az érintett intézményekkel és szolgáltatókkal folyamatos az egyeztetés az eredményekről és az esetleg szükséges további finomhangolásról – válaszolt a Lokál kérdésére a Városliget Zrt. munkatársa.


A Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol négy busz fér el, ám kizárólag az utascsere idejére. A Műcsarnok mögé tilos a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség van visszafordulásra a Hősök tere felé. A Hősök terén – ahogy korábban is – tilos megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.

Az Állatkerti körút elején, a Robinson étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol – szintén kizárólag az utascsere idejére – három busz fér el egyszerre. Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton van lehetőség, a Bethesda utca közelében, ahol hat új parkolóhelyet jelöltek ki. Hosszabb, akár többórás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt Syma) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.


Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.