EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Új bölcsődék épülhetnek Tolnában

Újabb, ezúttal több mint félmilliárd forintos keretre pályázhatnak Tolna megyei önkormányzatok bölcsődék építésére.

A Tolna megyei önkormányzat 531 millió forintot csoportosított át a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásai között bölcsődei helyek kialakítására. Az önkormányzatok március 31-éig pályázhatnak a fejlesztésekre.

A módosítást az indokolta, hogy a bölcsődék létrehozására jelentősen nagyobb volt az igény a rendelkezésre álló összegnél, a most megszavazott keret mintegy 300 új bölcsődei hely kialakítását teszi lehetővé – mondta Naszvadi Balázs, a megyei önkormányzat területfejlesztési osztályvezetője az MTI-nek.

A TOP eddig mintegy kétmilliárd forint értékben támogatta a megye több mint tíz települését óvodák, mini bölcsődék fejlesztésében, építésében. Szekszárdon szintén a területfejlesztési program segítségével 42-vel bővült a bölcsődei és óvodai helyek száma.

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Letért az úttestről, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi a 63-as főút 23-as kilométerénél, Nagydorog térségében hétfőn reggel, vezetője a helyszínen életét vesztette – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

  • Segítünk megszedni magát piros tojással

    Segítünk megszedni magát piros tojással

    Minden évben eljön az a nap, amikor minden fiú, legény, és férfi elkezd eszeveszettül gondolkozni, hogy Húsvéthétfőn milyen verset mondjon a hagyományos locsolkodás mellé. Van, aki a rövid, frappáns versikékre esküszik, van, aki minden évben marad a bevált „Zöld erdőben jártam” kezdetű mondókánál.