EUR: 345,74 Ft
CHF: 321,09 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Szombathely

Új edzővel, veretlenül a dobogón

A Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapata kiválóan kezdte a 2018–2019-es szezont, így aztán a zöld-fehérek lapzártánk idején öt győzelemmel és egy döntetlennel az előkelő 3. helyet foglalják el a tabellán.

Sziffer András a frissen kinevezett vezetőedző győzelemmel debütált a szombathelyiek kispadján Fotó: hungarysport.hu

A Kútház Haladás VSE kispadjára a nyáron nevezték ki a szerb szakembert, Vladan Cvetanovicot, miután Turzó József szövetségi kapitány nem tudta tovább ellátni a vezetőedzői feladatokat. Az új tréner aztán alaposan megváltoztatta a keretet, több meghatározó játékos is távozott a Rohonci útról. A szerb mester által irányított zöld-fehérek sorban hozták is a meccseket, ám hiába nyertek három mérkőzést és végeztek egyszer döntetlenre, a mutatott játékkal, az elég hullámzó teljesítménnyel a szurkolók és a vezetőség tagjai is elégedetlenek voltak. Így aztán nem volt meglepő az újabb váltás a kispadon. Vladan Cvetanovic október eleji menesztése után az eddigi másodedzőt, Sziffer Andrást kérték fel a folytatásra. Az edző elvállalta a feladatot, így a DEAC elleni mérkőzésre már vele készültek a szombathelyiek.


Telt ház fogadta a Rohonci úton a mérkőző feleket Fotó: hungarysport.hu

A Hali számára nem jól indult a meccs, az új tréner debütálása mégis sikerült. Már 1-2-re vezetett a DEAC, amikor Sziffer András több játékosát is lecserélte, és megpróbálta az ellenfelet meglepni új taktikai elemekkel. Mindezt sikerrel tette, mert Dróth, aztán a nagyon formában játszó Hajmási kétszer is betalált, végül pedig Michel Melo tett pontot az ütközet végére és állította be az 5-2-es hazai sikert. Sziffer tehát győzelemmel mutatkozott be a Hali kispadján.

Október 22-én Dróth Zoltán vezérletével Nyírbátorban is egymás után dolgozták ki a helyzeteket a zöld-fehérek. A félidő közepére Michel Melo találatával a vezetést is megszerezték a szombathelyiek, a szünet előtt Hajmási duplázta meg a vasi előnyt. A magabiztos siker dacára rengeteg ziccert rontott a csapat, és ezt sajnos átmentette a második játékrészre is. Ekkor a Nyírgyulaj mindent egy lapra feltéve kontrázott, de Matyi Benjamin több ízben bravúros védéssel bizonyította, lehet rá számítani. A hajrára taktikát változtattak a hazaiak és egyre inkább érett a gól is, amelyet végül Tóth Béla szerzett a 35. perc végén. Az utolsó percig keményen hajtott a nyírségi csapat a pontokért, ám a Haladás védelme – élen a kapussal – jól állta a sarat, és megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel a sikerrel hat lejátszott mérkőzés után is veretlen maradt a szombathelyi futsalegyüttes.


Michel Melo állította be az 5-2-es végeredményt
Fotó: hungarysport.hu

A Berettyóújfalu és a Dunaferr mögött jelenleg a 3. helyen várja a folytatást a Kútház Haladás VSE. A 8. fordulóban, november 5-én a 4. helyen álló Futsal Club Veszprém csapatával játszik rangadót a zöld-fehér csapat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.