EUR: 334,63 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Szombathely

Új edzővel, veretlenül a dobogón

A Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapata kiválóan kezdte a 2018–2019-es szezont, így aztán a zöld-fehérek lapzártánk idején öt győzelemmel és egy döntetlennel az előkelő 3. helyet foglalják el a tabellán.

Sziffer András a frissen kinevezett vezetőedző győzelemmel debütált a szombathelyiek kispadján Fotó: hungarysport.hu

A Kútház Haladás VSE kispadjára a nyáron nevezték ki a szerb szakembert, Vladan Cvetanovicot, miután Turzó József szövetségi kapitány nem tudta tovább ellátni a vezetőedzői feladatokat. Az új tréner aztán alaposan megváltoztatta a keretet, több meghatározó játékos is távozott a Rohonci útról. A szerb mester által irányított zöld-fehérek sorban hozták is a meccseket, ám hiába nyertek három mérkőzést és végeztek egyszer döntetlenre, a mutatott játékkal, az elég hullámzó teljesítménnyel a szurkolók és a vezetőség tagjai is elégedetlenek voltak. Így aztán nem volt meglepő az újabb váltás a kispadon. Vladan Cvetanovic október eleji menesztése után az eddigi másodedzőt, Sziffer Andrást kérték fel a folytatásra. Az edző elvállalta a feladatot, így a DEAC elleni mérkőzésre már vele készültek a szombathelyiek.


Telt ház fogadta a Rohonci úton a mérkőző feleket Fotó: hungarysport.hu

A Hali számára nem jól indult a meccs, az új tréner debütálása mégis sikerült. Már 1-2-re vezetett a DEAC, amikor Sziffer András több játékosát is lecserélte, és megpróbálta az ellenfelet meglepni új taktikai elemekkel. Mindezt sikerrel tette, mert Dróth, aztán a nagyon formában játszó Hajmási kétszer is betalált, végül pedig Michel Melo tett pontot az ütközet végére és állította be az 5-2-es hazai sikert. Sziffer tehát győzelemmel mutatkozott be a Hali kispadján.

Október 22-én Dróth Zoltán vezérletével Nyírbátorban is egymás után dolgozták ki a helyzeteket a zöld-fehérek. A félidő közepére Michel Melo találatával a vezetést is megszerezték a szombathelyiek, a szünet előtt Hajmási duplázta meg a vasi előnyt. A magabiztos siker dacára rengeteg ziccert rontott a csapat, és ezt sajnos átmentette a második játékrészre is. Ekkor a Nyírgyulaj mindent egy lapra feltéve kontrázott, de Matyi Benjamin több ízben bravúros védéssel bizonyította, lehet rá számítani. A hajrára taktikát változtattak a hazaiak és egyre inkább érett a gól is, amelyet végül Tóth Béla szerzett a 35. perc végén. Az utolsó percig keményen hajtott a nyírségi csapat a pontokért, ám a Haladás védelme – élen a kapussal – jól állta a sarat, és megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel a sikerrel hat lejátszott mérkőzés után is veretlen maradt a szombathelyi futsalegyüttes.


Michel Melo állította be az 5-2-es végeredményt
Fotó: hungarysport.hu

A Berettyóújfalu és a Dunaferr mögött jelenleg a 3. helyen várja a folytatást a Kútház Haladás VSE. A 8. fordulóban, november 5-én a 4. helyen álló Futsal Club Veszprém csapatával játszik rangadót a zöld-fehér csapat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.