2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Tatabánya

Új központ fogadja a buszokat

A Modern Városok Program keretében cseréli le a T-Busz a buszparkot, és most új telephely is épült a flottának.

Új telephely épült az új tatabányai buszoknak. A városi tömegközlekedés megújítása fontos szakaszához érkezett: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás nemcsak a buszflotta lecserélését hozza ugyanis magával, hanem az infrastruktúra fejlesztését is. A T-Busz Kft. új forgalomirányítási központját a helyszínen mutatta be a sajtó munkatársainak Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő.


Az új telephelyet az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen alakították ki. Az Alsógalla és Óváros felől egyaránt jól megközelíthető forgalomirányítási központ 42 autóbusz tárolására alkalmas. A telephelyen a T-Busz Kft. belső kiszolgálása történik: innen indulnak a járatok, itt történik a karbantartás és műszaki ellenőrzés, valamint a diszpécser szolgálat is itt lesz megtalálható. A kilencezer négyzetméter alapterületű, térkövezett és aszfaltburkolattal ellátott forgalomirányítási központ területén a jövőben elhelyezendő mobilkonténer segítségével a buszok helybeni üzemanyagpótlása is lehetséges lesz. A közel 600 millió forintos, barnamezős beruházás kivitelezését a Geotech Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. végezte.

A tatabányai tömegközlekedés megújítására a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a több mint negyven új, alacsony padlós busz beszerzésén, az új forgalomirányítási központ megépítésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílik a legmodernebb informatikai megoldásokat is magában foglaló utastájékoztatási rendszer kialakítására is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek