2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Új külsőt kapott az Elek Gyula Aréna

A Ferencváros kézilabdacsapatainak otthonában 300 millió forintból szigetelték a nyílászárókat, kicserélték a kazánt, és a teljes energetikai felújítás mellett a szellőzőrendszert is korszerűsítették. A felújítás a Széchenyi-terv keretében történt.

– Ritka az olyan sportcélú felújítás, amikor egy csarnokot kell felhozni a benne játszók szintjére, de itt most ez történt, hiszen a Ferencváros kézilabdásainál világszínvonalú munka folyik. Külön öröm, hogy ezt a munkát gyorsan és úgy sikerült kivitelezni, hogy a csarnokban mindennap edzést tartottak, és a költséghatárt sem léptük át – mondta Major János, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója.


A kivitelezéssel kapcsolatban Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a felújított csarnokot örömmel vette birtokba a mindegy 300 utánpótláskorú játékos és a két felnőttcsapat. Hozzátette, a sportolók mellett a nézők is élvezhetik a felújítás eredményét, hiszen nem mindegy, hogy milyen szellőzése van egy csarnoknak, amelyben 1200 néző gyűlik össze egy-egy bajnoki alkalmával.

Kapcsolódó Cikkek