2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Új külsőt kapott az Elek Gyula Aréna

A Ferencváros kézilabdacsapatainak otthonában 300 millió forintból szigetelték a nyílászárókat, kicserélték a kazánt, és a teljes energetikai felújítás mellett a szellőzőrendszert is korszerűsítették. A felújítás a Széchenyi-terv keretében történt.

– Ritka az olyan sportcélú felújítás, amikor egy csarnokot kell felhozni a benne játszók szintjére, de itt most ez történt, hiszen a Ferencváros kézilabdásainál világszínvonalú munka folyik. Külön öröm, hogy ezt a munkát gyorsan és úgy sikerült kivitelezni, hogy a csarnokban mindennap edzést tartottak, és a költséghatárt sem léptük át – mondta Major János, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója.


A kivitelezéssel kapcsolatban Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a felújított csarnokot örömmel vette birtokba a mindegy 300 utánpótláskorú játékos és a két felnőttcsapat. Hozzátette, a sportolók mellett a nézők is élvezhetik a felújítás eredményét, hiszen nem mindegy, hogy milyen szellőzése van egy csarnoknak, amelyben 1200 néző gyűlik össze egy-egy bajnoki alkalmával.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.