EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Miskolc

Új szak a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2019 szeptemberétől vegyészmérnök alapszak indul. A képzést duális formában is választhatják a következő évben az ide jelentkezők.

Az új képzés indítását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a vegyipar fellegvárában a sikeres vegyipari vállalatok – a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – példaértékű összefogása tette lehetővé, hiszen a cégek számára egyértelmű, hogy a versenyképesség folyamatos fejlesztéséhez biztosítani kell a megfelelő szakember-utánpótlást.


ÚJ képzés a Miskolci Egyetem Anyagtudományi karán

Az alapképzést duális formában is választhatják a következő év szeptemberétől az ide jelentkezők. A munkaerőpiacra lépő frissdiplomások – nem megalapozatlan – félelme, hogy a cégek azonnal használható gyakorlati tudást várnak el egy-egy állás betöltéséhez, ez a képzési forma azonban választ ad erre a problémára is, hiszen ennek keretében teljesülhet a „Friss diploma többéves szakmai gyakorlattal” elvárás. Az új képzéshez kapcsolódóan a kar több iparvállalattal is előkészített duális szerződéseket.

Vegyészmérnökképzés indul a vegyipar szívében

Az újonnan induló vegyészmérnökképzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel a kar bevezeti a személyre szabott oktatási modellt is. Az alapképzésbe belépő hallgatók mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató csatlakozik, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti előrehaladásukat a tanulmányaik során. Emellett folyamatosan monitorozzák az újonnan indított vegyészmérnökképzés szakmai tárgyait, hogy mennyiben azok segítik elő a megfelelő mérnöki kompetenciák megszerzését. A partnercégek havonta egy-egy alkalommal orientációs megbeszélésekre invitálják a hallgatókat, így az ipari gyakorlatokat már egy jól ismert közegben tudják elkezdeni a fiatalok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.