EUR: 321,56 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Miskolc

Új szak a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2019 szeptemberétől vegyészmérnök alapszak indul. A képzést duális formában is választhatják a következő évben az ide jelentkezők.

Az új képzés indítását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a vegyipar fellegvárában a sikeres vegyipari vállalatok – a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – példaértékű összefogása tette lehetővé, hiszen a cégek számára egyértelmű, hogy a versenyképesség folyamatos fejlesztéséhez biztosítani kell a megfelelő szakember-utánpótlást.


ÚJ képzés a Miskolci Egyetem Anyagtudományi karán

Az alapképzést duális formában is választhatják a következő év szeptemberétől az ide jelentkezők. A munkaerőpiacra lépő frissdiplomások – nem megalapozatlan – félelme, hogy a cégek azonnal használható gyakorlati tudást várnak el egy-egy állás betöltéséhez, ez a képzési forma azonban választ ad erre a problémára is, hiszen ennek keretében teljesülhet a „Friss diploma többéves szakmai gyakorlattal” elvárás. Az új képzéshez kapcsolódóan a kar több iparvállalattal is előkészített duális szerződéseket.

Vegyészmérnökképzés indul a vegyipar szívében

Az újonnan induló vegyészmérnökképzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel a kar bevezeti a személyre szabott oktatási modellt is. Az alapképzésbe belépő hallgatók mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató csatlakozik, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti előrehaladásukat a tanulmányaik során. Emellett folyamatosan monitorozzák az újonnan indított vegyészmérnökképzés szakmai tárgyait, hogy mennyiben azok segítik elő a megfelelő mérnöki kompetenciák megszerzését. A partnercégek havonta egy-egy alkalommal orientációs megbeszélésekre invitálják a hallgatókat, így az ipari gyakorlatokat már egy jól ismert közegben tudják elkezdeni a fiatalok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.