2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szolnok

Új üzem épül Tiszafüreden

Egy kínai vállalkozás veti meg a lábát Tiszafüreden. A Tisza-tó partján fekvő városban ötmillió euró értékű beruházást hajtanak végre. Ezzel a lépéssel gazdasági szempontból kissé kiegyensúlyozottabbá válhat a megye, hiszen a Tisza-tó környékén az utóbbi időszakban nem volt ilyen volumenű fejlesztés.

Amint azt Ujvári Imre polgármester elmondta: ez a létesítmény lesz a kínai Li Cheng Kft. legnagyobb magyarországi telephelye, ahol mélyhűtött, félkész élelmiszereket fognak gyártani nyugat-európai országok számára. Az üzemhez az önkormányzat biztosítja a területet az egyik bevásárlóközpont mögött. A projekt eredményeként több mint száz új munkahely jön létre. A két fél közötti szerződés előkészítése közel egy évet vett igénybe, a kontraktust pedig nemrégiben írták alá a tiszafüredi városházán. A tervek szerint az építkezés jövő év tavaszán kezdődik, a tényleges termelés pedig 2020 második fél évében indulhat meg.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.