2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szolnok

Új üzem épül Tiszafüreden

Egy kínai vállalkozás veti meg a lábát Tiszafüreden. A Tisza-tó partján fekvő városban ötmillió euró értékű beruházást hajtanak végre. Ezzel a lépéssel gazdasági szempontból kissé kiegyensúlyozottabbá válhat a megye, hiszen a Tisza-tó környékén az utóbbi időszakban nem volt ilyen volumenű fejlesztés.

Amint azt Ujvári Imre polgármester elmondta: ez a létesítmény lesz a kínai Li Cheng Kft. legnagyobb magyarországi telephelye, ahol mélyhűtött, félkész élelmiszereket fognak gyártani nyugat-európai országok számára. Az üzemhez az önkormányzat biztosítja a területet az egyik bevásárlóközpont mögött. A projekt eredményeként több mint száz új munkahely jön létre. A két fél közötti szerződés előkészítése közel egy évet vett igénybe, a kontraktust pedig nemrégiben írták alá a tiszafüredi városházán. A tervek szerint az építkezés jövő év tavaszán kezdődik, a tényleges termelés pedig 2020 második fél évében indulhat meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.