EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb Szolnok

Új üzem épül Tiszafüreden

Egy kínai vállalkozás veti meg a lábát Tiszafüreden. A Tisza-tó partján fekvő városban ötmillió euró értékű beruházást hajtanak végre. Ezzel a lépéssel gazdasági szempontból kissé kiegyensúlyozottabbá válhat a megye, hiszen a Tisza-tó környékén az utóbbi időszakban nem volt ilyen volumenű fejlesztés.

Amint azt Ujvári Imre polgármester elmondta: ez a létesítmény lesz a kínai Li Cheng Kft. legnagyobb magyarországi telephelye, ahol mélyhűtött, félkész élelmiszereket fognak gyártani nyugat-európai országok számára. Az üzemhez az önkormányzat biztosítja a területet az egyik bevásárlóközpont mögött. A projekt eredményeként több mint száz új munkahely jön létre. A két fél közötti szerződés előkészítése közel egy évet vett igénybe, a kontraktust pedig nemrégiben írták alá a tiszafüredi városházán. A tervek szerint az építkezés jövő év tavaszán kezdődik, a tényleges termelés pedig 2020 második fél évében indulhat meg.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.