EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,82 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Újabb álhírt gyártottak

Péntek reggel a 24.hu közölt le egy álhírt, amiben azt állították, hogy eltűnt Tiborcz István pályázata.

A 24. hu cikke ismét egy álhír.  A cikk állításaival ellentétben  ugyanazon pályázaton Tiborcz István nem kapott két alkalommal támogatást ökológiai gazdálkodásra. A hivatkozott VP-4.11.1-11.2-15. Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés elnevezésű pályázati felhívás nyertesei öt évre vállalnak kötelezettséget, így a részükre megítélt és feltüntetett támogatás is öt évre vonatkozik.


Ezen támogatást egy terület vonatkozásában csak egyszer lehet elnyerni. Jelen esetben a kötelezettségvállalás kezdetének első éve 2016.  Tekintettel arra, hogy a támogatás egységesen hektár alapon kerül megállapításra, a támogatói összeg növekedése csak akkor lehetséges, ha támogatott terület nagysága növekszik.

Ebben az esetben is ez történt: egyetlen támogatott pályázata van, a támogatási összeg a és a támogatói okirat módosítására a szabályoknak megfelelően azért került sor, mert a szóban forgó földterület nagysága is nőtt. Ezzel együtt a  hiteles támogatási adatok is módosultak a honlapon, ahol a megjelenített címadatok ebben a támogatási formában a támogatott lakóhelyét jelzik, nem a megvalósítás helyét, tekintettel arra, hogy adott esetben több megvalósítási hely is lehet nyertes egy pályázó esetében.


A fentiek alapján tehát a  támogatotti adatok ideiglenesen kerültek levételre, az eljárásnak megfelelően.A pályázaton 2200 nyertest hirdettek, összesen 62 milliárd forintnyi támogatással – derül ki a valóság az Agrárminisztérium válaszából.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.

  • További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.