EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Eger

Újabb csillagokat avattak

A második Érsek utcai csillagot a híres, egri születésű vízilabdázók érdemelték ki. A plakettet az Egri Csillagok Sétányán a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán, az egri születésű kétszeres olimpiai bajnok, Madaras Norbert, és az olimpiai aranyérmes, egri vízilabdacsapat egykori játékosa Pócsik Dénes kapta.

Sajnálatos módon Pócsik Dénes már nem ünnepelhetett, de az elhunyt egri lokálpatrióta nagyon büszke lett volna erre az elismerésre. A terv szerint önkormányzati ciklusonként maximum tíz csillag lesz átadva a neves sétányon. Az Eger Sikeréért Egyesület kezdeményezésére létrejött díj azokat hivatott megünnepelni – és emléket állítani nekik –, akik öregbítik városunk hírnevét, patináját. Az hivatalos átadón Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke avatta fel az újabb csillagot.


Az egri kötődésű Madaras Norbert kétszeres (balra), valamint Biros Péter (középen) és Szécsi Zoltán (jobbra), háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók a tiszteletükre elhelyezett díszkő avatásán az Egri Csillagok Sétányon, az Érsek utcában

Kapcsolódó Cikkek