EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nagykanizsa

Újabb díj Lendvai Kristófnak

Újabb rangos díjat nyert a fiatal kanizsai filmes tehetség, Lendvai Kristóf idén bemutatott Majdnem eltoltam című kisjátékfilmje. A 63. Országos Függetlenfilm Fesztiválon a legjobb csapatmunkának járó dicsérő oklevelet és pénzjutalmat kapott a produkció.

A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) Balatonfenyvesen rendezte az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált, amelynek versenyprogramjába 28 alkotás jutott be. A Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta zsűri végül 10 filmet jutalmazott, a díjkiosztó gálát a budapesti A38 hajón tartották. Az oklevelek és tárgyjutalmak mellett összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalapot osztottak ki az alkotók között a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott fesztiválon.


A fődíjat Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid Nem történt semmi című munkája nyerte el, a Magyar Művészeti Akadémia különdíját Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című filmje érdemelte ki.

A függetlenfilmes fesztivál zsűrije a rendkívül erős, túlnyomórészt profi filmkészítők alkotta mezőnyből a legjobb csapatmunkának járó dicsérő oklevéllel és pénzjutalommal díjazta Lendvai Kristóf Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjét, amely aktuális társadalmi kérdéseket feszeget, humorral, szerelmi szállal átszőve.


Lendvai Kristóf (balról a második) a nyári forgatáson (Fotó: Seres Péter)

A kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium 17 éves diákja több éve készít filmeket – a legelsőt egyetlen mobiltelefonnal forgatta –, amelyeknek nemcsak a rendezője, hanem a forgatókönyvírója is. Kezdetben amatőr szereplőkkel dolgozott, a Majdnem eltoltam című kisjátékfilmhez azonban megnyerte a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeit, s profi filmes stábot toborzott maga mellé. A nyáron forgatott és bemutatott 26 perces alkotás augusztusban különdíjat nyert a 25. Országos Diákfilmszemlén Budapesten, illetve díszvendég volt a szeptemberi zalaegerszegi 14. Göcsej Filmszemlén, amelynek zsűrije úgy nyilatkozott, ha a versenyprogramban indul az alkotás, egészen biztosan elnyeri a fődíjat…

Kristóf, mint a Lokál Extra megtudta, nem ül a babérjain, és már a következő filmjét tervezi, illetve írja – és ha minden jól megy, jövő nyáron újabb premierre hívja egyre népesebb rajongótáborát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.