2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Újabb meseboltos fesztiválsiker

Október 16-a és 21-e között rendezték meg a Katowice a gyerekeknek elnevezésű nemzetközi bábszínházi fesztivált. A lengyelországi találkozóra a Mesebolt Bábszínház Batu-tá kalandjai című műsora is meghívást kapott.

Bár az előadás magyar nyelvű, Kőmíves Csongor a kulcsmondatokat megtanulta lengyelül, ezt a bravúrt pedig értékelték, nagy ovációval fogadták.

Négy éves kortól ajánlott a kalandos történet Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

A nézőtéren ülő felnőttek azt is elmondták, hogy a gyerekek láthatóan végig együtt éltek az előadással, egy pillanatra sem lankadt a figyelmük, s nagyon jól szórakoztak. A produkciókat nemzetközi zsűri értékelte. A szombathelyi előadás elnyerte Katowice város polgármesterének különdíját.

Katowice város polgármesterének különdíja Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.