2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Szombathely

Újabb meseboltos fesztiválsiker

Október 16-a és 21-e között rendezték meg a Katowice a gyerekeknek elnevezésű nemzetközi bábszínházi fesztivált. A lengyelországi találkozóra a Mesebolt Bábszínház Batu-tá kalandjai című műsora is meghívást kapott.

Bár az előadás magyar nyelvű, Kőmíves Csongor a kulcsmondatokat megtanulta lengyelül, ezt a bravúrt pedig értékelték, nagy ovációval fogadták.

Négy éves kortól ajánlott a kalandos történet Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

A nézőtéren ülő felnőttek azt is elmondták, hogy a gyerekek láthatóan végig együtt éltek az előadással, egy pillanatra sem lankadt a figyelmük, s nagyon jól szórakoztak. A produkciókat nemzetközi zsűri értékelte. A szombathelyi előadás elnyerte Katowice város polgármesterének különdíját.

Katowice város polgármesterének különdíja Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.