EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Ózd

Újabb pontyrekord Lázbércen

Október 20-án ismét rekordméretű pontyot fogott ki egy horgász a Lázbérci-tóban. A hal 114 centiméter hosszú volt, a súlya pedig 20,1 kiló.

A 77 hektáros Lázbérci-tó nem sorolható abba a kategóriába, ahol rekordpéldányokat fognak a horgászok. Ennek az az oka, hogy csak pár éve korlátozták öt kilogrammban a kifogható méretet pontyból, addig súlykorlátozás nélkül – a méretkorlátozás betartása mellett – bárki elvihette a kifogott halat. Az ÉRV Lázbérci Horgászegyesület csak 3-4 nyaras pontyokat telepít a vízbe, tehát a nagyra nőtt halak ott fejlődnek kapitálissá, és nem halastóban.


Fotó: Lokál
Boros Tibor második rekordhalával Lázbércen

Boros Tibor régi tagja az egyesületnek, és helybeliként, vagyis dédestapolcsányi horgászként gyakran kiül a partra. Október 20-án is így tett, és bojlis botjával bojlit dobott be csalinak, majd 19 óra 10 perckor észlelte a nagy kapást. Harminc perc fárasztás után kiderült, hogy a partra érkezett ponty 80 dekával nagyobb, mint amit Gyuró István július 28-án fogott. A szerencsés horgász az elmúlt évben ugyanitt állított fel országos rekordot egy 80 kilós busa kifogásával. Boros Tibor egyébként igazi sporthorgász, a horgára akadt halakat egytől egyig visszaengedi a vízbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.