EUR: 344,76 Ft
CHF: 320,26 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Ózd

Újabb pontyrekord Lázbércen

Október 20-án ismét rekordméretű pontyot fogott ki egy horgász a Lázbérci-tóban. A hal 114 centiméter hosszú volt, a súlya pedig 20,1 kiló.

A 77 hektáros Lázbérci-tó nem sorolható abba a kategóriába, ahol rekordpéldányokat fognak a horgászok. Ennek az az oka, hogy csak pár éve korlátozták öt kilogrammban a kifogható méretet pontyból, addig súlykorlátozás nélkül – a méretkorlátozás betartása mellett – bárki elvihette a kifogott halat. Az ÉRV Lázbérci Horgászegyesület csak 3-4 nyaras pontyokat telepít a vízbe, tehát a nagyra nőtt halak ott fejlődnek kapitálissá, és nem halastóban.


Fotó: Lokál
Boros Tibor második rekordhalával Lázbércen

Boros Tibor régi tagja az egyesületnek, és helybeliként, vagyis dédestapolcsányi horgászként gyakran kiül a partra. Október 20-án is így tett, és bojlis botjával bojlit dobott be csalinak, majd 19 óra 10 perckor észlelte a nagy kapást. Harminc perc fárasztás után kiderült, hogy a partra érkezett ponty 80 dekával nagyobb, mint amit Gyuró István július 28-án fogott. A szerencsés horgász az elmúlt évben ugyanitt állított fel országos rekordot egy 80 kilós busa kifogásával. Boros Tibor egyébként igazi sporthorgász, a horgára akadt halakat egytől egyig visszaengedi a vízbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.