EUR: 334,78 Ft
CHF: 311,53 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Szekszárd

Újabb rendelő újul meg

A Kölcsey-lakótelepen működő, 2-es és 4-es számú háziorvosi körzetnek helyet adó rendelő felújításával folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Szekszárdon. A rendelő felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából elnyert 18 millió forintból és az önkormányzat által a költségvetéséből biztosított 6 millió forintból valósul meg.

A felújításra váró orvosi rendelőkre 24 millió forintot fordítanak Fotó: Nagy Nándor

– Az elmúlt években már két orvosi rendelőt felújítottunk, a Kandó Kálmán utcában, illetve a Mikes utcában. Ennek a folyamatnak a következő fejezete, hogy a Kölcsey-lakótelepen található orvosi rendelő, amely mintegy háromezer beteg ellátását szolgálja, teljes körű felújításon fog átesni a TOP-forrásnak köszönhetően, közel 24 millió forint keretösszegből. Teljesen felújítjuk a gépészetet, akadálymentesítjük a rendelőt, és új vizesblokkokat, új öltözőket alakítunk ki. Ezzel szeretnénk elérni, hogy a betegek jó körülményeket találjanak az orvosi rendelőben. Mindemellett az sem mindegy, hogy az itt dolgozók milyen munkakörülmények között végzik a munkájukat. Bízom benne, hogy ennek a beruházásnak köszönhetően sokkal jobb körülményeket tudunk biztosítani – részletezte Ács Rezső polgármester.


A polgármester elmondása szerint a jövőben is folytatódnak a felújítási munkálatok, további rendelők újulnak meg Fotó: Nagy Nándor

Kiemelte, a város büszke arra, hogy az elmúlt időszakban két új fiatal orvost is sikerült a megyeszékhelyre hozni, és számukra olyan lehetőségeket biztosítani, hogy itt képzeljék el a jövőjüket, és itt dolgozzanak háziorvosként. Hozzátette, elsősorban az a feladatuk, hogy olyan körülményeket teremtsenek, ahol az orvosok a napi munkájukat jó feltételek mellett tudják ellátni, és mindez az alapvető egészségügyi ellátás színvonalának emelését fogja szolgálni.

A Tolna Megyei Balassa János Kórházzal sikerült egy együttműködési megállapodást kötniük, ennek értelmében a kórház biztosítja a tereket ahhoz, hogy ez a két háziorvosi rendelő működhessen a felújítás ideje alatt Illusztráció: Nagy Nándor

– Ezeket a fejlesztéseket szeretnénk a jövőben is folytatni, hiszen hamarosan újabb orvosi rendelő építésére kerül sor, illetve az ügyeleti központ kialakítása is megtörténik. Büszke vagyok arra, hogy Szekszárd sokat tett az alapvető egészségügyi ellátás fejlesztéséért, ennek fontos fejezete ennek a rendelőnek a felújítása. Amikor négy hónap múlva elkészül, biztos vagyok benne, hogy mindenki örömére adjuk át a megújult rendelőt. Mintegy 64 négyzetméteren történik a fejlesztés, természetesen maga az ellátás nem fog sérülni. A fejlesztés idejére a Tolna Megyei Balassa János Kórházzal sikerült együttműködési megállapodást kötnünk, amelynek értelmében a kórház biztosítja a teret ahhoz, hogy ez a két háziorvosi rendelő működhessen a felújítás ideje alatt – zárta szavait Ács Rezső.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.