EUR: 336,25 Ft
CHF: 312,80 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb Szekszárd

Újabb sikert zsákolt be a KSC

A legutóbbi mérkőzésén bár huszonhárom ponttal is vezetett az Atomerőmű KSC Szekszárd a CMB Cargo-UNI Győr ellen, a vendégek a második félidőben felszívták magukat, és ledolgozták hátrányukat. A KSC a hajrában végül négypontos győzelmet aratott.

Az első félidőben tíz hárompontos dobásból hetet süllyesztettek el Fotó: Nagy Nándor

A következő időszakban válogatottszünet következik, legközelebb a hónap végén lépnek pályára a lányok KSC-s mezben, tájékoztatott Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.


– A hosszú válogatottszünet előtt egy nagyon fontos találkozót sikerült megnyernünk hazai pályán, a Győr ellen, 68-64-re. Egy impozáns első félidő volt, ahol tíz hárompontos dobásból hetet süllyesztettünk el.

A csapat vezéregyénisége volt Frida Eldebrink,a svéd légiósunk, aki 22 pontot tett a közösbe, illetve a centerposzton is nagyon jól szerepelt Abby Bishop és Erica McCall. Külön örülünk annak, hogy most már a kis üdvöskénk, irányítónk, Studer Ágnes is jön ki a gödörből.


Nemcsak a hét dobott pontja, hanem a hat szerzett labdája, nyolc gólpassza is önmagáért beszél. Bizakodva vágunk neki ennek a lélegzetvételnyi szünetnek – részletezte Szabó Noémi.

Ismét népes szurkolótábor biztatta a szekszárdi lányokat Fotó: Nagy Nándor

Studer Ágnes (fehér mezben) a magyar válogatott keretét erősíti a következő napokban Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, ebben a válogatottszünetben a csapat öt játékosa szerepel válogatott keretekben. A magyar válogatott színeiben hárman – Gereben Lívia, Kiss Virág és Studer Ágnes – az albánok ellen, illetve az orosz válogatott ellen játszanak Jekatyerinburgban. Frida Eldebrink a svéd válogatottban játszik, Nevena Jovanovic a szerb válogatottban, aki egy összetartásra utazott haza, ugyanis Szerbia lesz a 2019-es kosárlabda Európa Bajnokság házigazdája, így ők alanyi jogon résztvevői ennek a bajnokságnak.

Zseljko Djokics vezetőedző már elkezdte a csapat itthon maradt tagjaival, illetve az U16-os szekszárdi fiatalokkal a felkészülést Fotó: Nagy Nándor

– Vezetőedzőnk, Zseljko Djokics már elkezdte a felkészülést a csapat itthon maradt tagjaival, illetve az U16-os szekszárdi fiatalokkal az előttünk álló nagyon kemény decemberi hónapra.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata legközelebb november 29-én lép pályára, a Cinkarna Celje csapata ellen.

NŐI KOSÁRLABDA NB I, A CSOPORT, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD– CMB CARGO UNI GYŐR 68-64

Szekszárd, 1100 néző.

Vezette: Benczur, Frányó, Lengyel.
SZEKSZÁRD: STUDER Á. 7, ELDEBRINK 22/12, Gereben 2, McCall 11, BISHOP 13/6. Csere: Kiss 2, Theodoreán 3/3, Jovanovics 8/6, Mansaré. Edző: Djokics Zseljko.
GYŐR: BROWN 15/9, Török 4, Raksányi 11, SZPANU 3, Krnjics 7. Csere: Baffy, Czank 7, GRAY 15, Nagy 2, Varga, Szabó. Edző: Milos Pavlovics.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 8-4. 6. p.: 14-6. 9. p.: 21-10. 12. p.: 28-12. 15. p.: 31-17. 18. p.: 37-21. 21. p.: 43-24. 27. p.: 51-28. 30. p.: 53-42. 34. p.: 59-54. 37 p.: 60-59. 38. p.: 62-62.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.