2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Újabb szocialista belháború van kibontakozóban! Vége a szövetségnek?

„Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket?” – tette fel a kérdést Mesterházy Attila MSZP-s politikus közösségi oldalán, amit pár sorral később hasonló stílusban igyekezett megválaszolni – szúrta ki az Origo. Úgy néz ki, hogy egy újabb szocialista belháború van kibontakozóban, hiszen a politikus gyakorlatilag megkérdőjelezte a Párbeszéddel való szövetség szükségességét.

„Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?!” – ezzel a felütéssel indította útjára a legújabb baloldali veszekedést Mesterházy Attila, aki pártjának legutóbbi tisztújításán éppenhogy csak alulmaradt Tóth Bertalannal szemben a szocialista párt elnöki székéért folytatott küzdelemben. Egy mondattal később elárulta kifakadásának okát: Karácsony Gergely az MSZP legutóbbi választmányi ülésén „egyértelműnek”, „evidensnek”, „magától értetődőnek” nevezte a közös listát, azonban a mai napon ultimátumot adott a szocialistáknak. Éppen emiatt kérdései is voltak a Párbeszéd frissen megválasztott társelnökéhez:


 • A zuglói polgármesteri székért cserébe van csak közös lista?!
 • Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk?
 • Lenéz minket?

Majd gunyorosan hozzátette, hogy ő követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell. Mesterházy kifogásolta, hogy mindezt a médián keresztül üzente meg legfőbb szövetségesük. Gondolatait hasonló stílusban egészítette ki azzal, hogy a Párbeszédnek a szocialisták nélkül nem lenne frakciója, továbbá a támogatottsága pedig meglehetősen alacsony, hiszen elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól és a Demokratikus Koalícióétól.

Ilyen »őszinte és erős« együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti! – szúrt oda egyértelműen Karácsony Gergely alakulatának, hogy aztán a következő, meglehetősen ironikus felkiáltással fejezze be gondolatait: Éljen a párbeszéd, éljen a szövetség!


A szocialista politikus bejegyzését nehéz másképp értelmezni, minthogy nyilvánosan megkérdőjelezte a Párbeszéddel való együttműködés értelmét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.